Annons

Börsnoterade betalraketen ökar vinst och omsättning

Pieter van der Does, grundare av Adyen.
Pieter van der Does, grundare av Adyen. Foto: Josefine Stenersen
Fintechbolaget Adyen ökade nettointäkterna med 43 procent till 276 miljoner euro under det andra halvåret 2019, jämfört med året innan. Väntat var 275 miljoner euro, enligt en sammanställning av Bloomberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Digitala jättar som Airbnb, Ebay, Microsoft, Netflix och Uber har alla använt sig av Adyens betaltjänst. I Sverige finns till exempel Åhléns, H&M och Spotify på kundlistan. 

Nu rapporterar det holländska börsnoterade bolaget för andra halvåret.

Rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, blev 153,5 miljoner euro (111,7), att jämföra med väntade 155,2 miljoner euro.

Nettoresultatet blev 111,5 miljoner euro (83,0), mot väntade 115,7 miljoner euro.

Det fria kassaflödet förbättrades med 34 procent till 141,7 miljoner euro (105,4).

Läs mer: Hans betalbolag värderas högre än Sveriges storbanker: ”Vi har utvecklat all teknik från grunden”

Kapitalinvesteringarna i förhållande till nettointäkter var fyra procent under 2019, vilket är en ökning med 45 procent från 2018.

För 2020 siktar bolaget på att kapitalinvesteringarna uppgår till upp emot fem procent av nettointäkterna. Det siktar vidare på att förbättra ebitda-marginalen och fortsätter växa nettointäkterna.

Ebitda-marginalen blev för helåret 56 procent men hade varit negativa två procent om man räknar bort för det positiva bidraget från bokföringsändringarna i IFRS 16.

Det svenska betal- och kreditbolaget Klarnas rapporterade under onsdagen för helåret 2019. Omsättningen steg kraftigt i fjol till 7,154 miljarder kronor – upp från 5,450 miljarder kronor under 2018.

Läs mer: Miljardförlust för Klarna – kreditförlusterna fördubblas

Läs mer: Kommentar: De stora hoten mot Klarna finns i Sverige

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer