Annons

Betaltjänsten Trustly växer så det knakar

Oscar Berglund är vd på Trustly.
Oscar Berglund är vd på Trustly. Foto: Trustly
Det svenska fintech-bolaget Trustly växer fort. Nu hanterar bolaget betalningar till ett värde av 34 miljarder kronor årligen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Betaluppstickaren Trustly har sedan starten 2008 hanterat betalningar för 50 miljarder kronor. Nu har man dock nått en årstakt för betalningar på 34 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Vid sidan av Izettle och Klarna har Trustly vuxit fram som en av de hetaste bolagen i den svenska fintechsektorn. Bolagets tjänst låter användare betala på nätet direkt från sitt bankkonto, något som bolaget menar är en viktig faktor i till exempel Östeuropa där många litar mer på betalningar via bank jämfört med kortbetalningar på nätet.

Det senaste året har Trustly expanderat sin verksamhet till att omfatta 29 europeiska länder och man når därmed 400 miljoner konsumenter. Di Digital kunde nyligen berätta att bolaget under 2015 nådde en rekordomsättning på 187 Mkr år 2015, en ökning med 85 procent jämfört med året innan. Samtidigt fördubblades vinsten till 61 Mkr.

Läs mer: Trustly dubblar vinsten efter Europa-expansion

"Den ökade transaktionsvolymen visar på bredden hos Trustlys betalningstjänster för e-handel och konsumenter", skriver Oscar Berglund, vd för Trustly.

Trustly tog i fjol in drygt 200 miljoner kronor i riskkapital från riskkapitalfirman Bridgepoint. Sedan tidigare var Alfvén och Didriksson institutionella ägare i bolaget.

Läs mer: Trustly öppnar i London

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies