Annons

Betalutmanaren räds inte Blockets nya giv: ”Bra med lite konkurrens”

Zavers grundare Linus Malmén och Amir Marandi.
Zavers grundare Linus Malmén och Amir Marandi. Foto: Joey Abrait
Startupbolaget Zaver plockar in 11 miljoner kronor i riskkapital för att utveckla sin betalapp för handel mellan privatpersoner. I förra månaden överraskade konkurrenten Bynk genom att teckna ett viktigt avtal med Blocket.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av 2017 lanserade Zaver sin app för trygga transaktioner mellan privatpersoner. Tanken var att användare skulle kunna betala på krita när de köper en bil, möbler eller andra varor via till exempel Blocket.

Intresset var stort bland investerarna och Zaver lockade tidigt till sig kapital från finansprofilen Tom Dinkelspiel, Cint-grundaren Bo Mattsson och THQ Nordic-miljardären Lars Wingefors. Sedan dess har Zaver även lanserat en betallösning för företag, som säljs som prenumerationsbaserad mjukvara, så kallad Saas.

”Vi utvecklar innovativa betallösningar. Det handlar om att reducera bedrägeririsken mellan privatpersoner. Vår företagstjänst ska sänka tranaktionskostnaderna och öka konverteringen. I handeln är vi är ett substitut till kortläsare”, säger Amir Marandi, Zavers vd och medgrundare. 

Ur arkivet: Zaver låter dig köpa Blocket-prylar på avbetalning 

Ännu har det stora genombrottet låtit vänta på sig. Amir Marandi vill varken uppge hur många användare Zaver har eller hur mycket bolaget omsätter.

”Vi har betalande kunder, men än så länge ligger fokus på tillväxt”, säger han.

Zaver har även fått konkurrens från fintechbolaget Bynk som tagit in hundratals miljoner kronor i riskkapital från mediebolaget Schibsted. För en månad sedan rapporterade Di Digital att Blocket, som också ägs av Schibsted, börjat integrera Bynks betaltjänst på sin plattform. Zaver har inget sådant avtal med köp- och säljsajten.

Läs mer: Blocket väljer Bynk som betaltjänst 

Vad tycker du om att Schibsted investerar i Bynk och integrerar dem med Blocket?

”Det är kul att fler tror på en produkt vi redan lanserat. Det är bra med lite konkurrens. Vi fokuserar på att få användare att gilla tjänsten, inte bara som ett sätt att betala utan även för att minska bedrägeririsken. Vi vill ha flest nöjda kunder och då behöver man inte nödvändigtvis vara integrerad i en handelsplats”, säger Amir Marandi.

Nu tar Zaver in 11 miljoner kronor i riskkapital från nya och befintliga ägare.

”Pengarna ska användas för vidareutveckling av vår produkt, till att anställa nya nyckelmedarbetare och till marknadsföring”, säger vd:n Amir Marandi.

Investeringen leds av riskkapitalbolaget Inventure och även Inbox Capital är ombord. Andra investerare är Joen Bonnier, partner på Atomico, Fabian Hielte, ägare bakom Ernström & C:o och en tidig investerare i Spotify och Izettle och Fredrik Österberg, grundare bakom Evolution Gaming.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer