Hoppa till innehållet

Betalutmanaren räds inte Blockets nya giv: ”Bra med lite konkurrens”

Startupbolaget Zaver plockar in 11 miljoner kronor i riskkapital för att utveckla sin betalapp för handel mellan privatpersoner. I förra månaden överraskade konkurrenten Bynk genom att teckna ett viktigt avtal med Blocket.  

Zavers grundare Linus Malmén och Amir Marandi.
Zavers grundare Linus Malmén och Amir Marandi.Foto: Joey Abrait

I slutet av 2017 lanserade Zaver sin app för trygga transaktioner mellan privatpersoner. Tanken var att användare skulle kunna betala på krita när de köper en bil, möbler eller andra varor via till exempel Blocket.

Intresset var stort bland investerarna och Zaver lockade tidigt till sig kapital från finansprofilen Tom Dinkelspiel, Cint-grundaren Bo Mattsson och THQ Nordic-miljardären Lars Wingefors. Sedan dess har Zaver även lanserat en betallösning för företag, som säljs som prenumerationsbaserad mjukvara, så kallad Saas.

”Vi utvecklar innovativa betallösningar. Det handlar om att reducera bedrägeririsken mellan privatpersoner. Vår företagstjänst ska sänka tranaktionskostnaderna och öka konverteringen. I handeln är vi är ett substitut till kortläsare”, säger Amir Marandi, Zavers vd och medgrundare. 

Ur arkivet: Zaver låter dig köpa Blocket-prylar på avbetalning 

Ännu har det stora genombrottet låtit vänta på sig. Amir Marandi vill varken uppge hur många användare Zaver har eller hur mycket bolaget omsätter.

”Vi har betalande kunder, men än så länge ligger fokus på tillväxt”, säger han.

Zaver har även fått konkurrens från fintechbolaget Bynk som tagit in hundratals miljoner kronor i riskkapital från mediebolaget Schibsted. För en månad sedan rapporterade Di Digital att Blocket, som också ägs av Schibsted, börjat integrera Bynks betaltjänst på sin plattform. Zaver har inget sådant avtal med köp- och säljsajten.

Läs mer: Blocket väljer Bynk som betaltjänst 

Vad tycker du om att Schibsted investerar i Bynk och integrerar dem med Blocket?

”Det är kul att fler tror på en produkt vi redan lanserat. Det är bra med lite konkurrens. Vi fokuserar på att få användare att gilla tjänsten, inte bara som ett sätt att betala utan även för att minska bedrägeririsken. Vi vill ha flest nöjda kunder och då behöver man inte nödvändigtvis vara integrerad i en handelsplats”, säger Amir Marandi.

Nu tar Zaver in 11 miljoner kronor i riskkapital från nya och befintliga ägare.

”Pengarna ska användas för vidareutveckling av vår produkt, till att anställa nya nyckelmedarbetare och till marknadsföring”, säger vd:n Amir Marandi.

Investeringen leds av riskkapitalbolaget Inventure och även Inbox Capital är ombord. Andra investerare är Joen Bonnier, partner på Atomico, Fabian Hielte, ägare bakom Ernström & C:o och en tidig investerare i Spotify och Izettle och Fredrik Österberg, grundare bakom Evolution Gaming.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera