Annons

Betsson på uppköpsjakt

Ulrik Bengtsson, vd för Betsson.
Ulrik Bengtsson, vd för Betsson. Foto: Amanda Lindgren
Oddsen talar för att bettingjätten Betsson snart köper en konkurrent. Styrelsen har beslutat ändra utdelningspolicyn i syfte att öka bolagets finansiella möjligheter att göra förvärv. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Styrelsen i spelbettingbolaget Betsson har under fredagen beslutat ändra utdelningspolicyn i syfte att öka bolagets finansiella kapacitet att vara aktiv i konsolideringen av spelbranschen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsens ambition är att Betssons ordinarie utdelning till aktieägarna, förutsatt att en attraktiv kapitalstruktur kan upprätthållas, ska vara upp till 50 procent av koncernens resultat. Utdelning kan ske genom kontant utdelning, automatiskt inlösenförfarande eller återköp av egna aktier.

Fördelarna med storlek ökar.

Den tidigare utdelningspolicyn var en ambition om att till aktieägarna överföra upp till 75 procent av koncernens resultat efter skatt.

”Styrelsen anser att Betsson ska ha en utdelningspolicy som är relevant för tillväxtprofilen. Fördelarna med storlek ökar, inte minst som följd av införandet av lokala regleringar av spelmarknaden. Den nya utdelningspolicyn ger Betsson ökade möjligheter att göra förvärv, vilket styrelsen anser kommer öka värdet för aktieägarna på lång sikt”, säger Pontus Lindwall, styrelseordförande i Betsson.

Läs mer: Nytt förslag ska skrota spelmonopolet

Betssons strategi är att växa både organiskt och genom förvärv. Marknadens ökade komplexitet driver konsolideringen och Betsson är väl positionerat för att göra framgångsrika förvärv, uppger bolaget. Betssons dotterbolag har spellicenser i 11 jurisdiktioner och företaget har som ambition att öka andelen intäkter från lokalt reglerade marknader, vilket bolaget ser som hållbara och värdefulla intäktsströmmar.

Den nya policyn tillämpas från och med räkenskapsåret 2017.

Finwire / Di Digital

Läs även: Spelveteranen: ”Nu rensas de oseriösa bolagen bort”Foto:
Ringer in Catena Medias börsnotering i fjol: Henrik Persson Ekdahl, Mikael Riese Harstad och André Lavold, partners på Catena Medias moderbolag Optimizer Invest. Foto: Jonas Leijonhufvud

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer