Annons

Betygsjätten Trustpilot fortsätter växa – med fortsatt förlust

Danska Trustpilot låter kunder recensera företag och tjänster på nätet.
Danska Trustpilot låter kunder recensera företag och tjänster på nätet. Foto: Fredrik Sandberg/TT
För första gången omsätter den danska kundomdömdestjänsten Trustpilot 62 miljoner dollar. ”2018 har varit ett riktigt bra år för Trustpilot”, säger Hanno Damm. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Danska Trustpilot grundades 2007 och är i dag enligt dem själva världens ledande plattform för kundomdömen. Bolaget erbjuder en tjänst som låter kunder recensera företag och tjänster.

I dag kommenterar de fjolårets finansiella resultat. Den färska årsrapporten visar på en ökning av omsättningen med 28 procent jämfört med föregående år. För första gången överstiger företagets omsättning 62 miljoner dollar, motsvarande 587 miljoner kronor. 

Samtidigt gick Trustpilot med förlust på 23,4 miljoner dollar, motsvarande 221 miljoner kronor, under 2018. 

Trustpilots CFO Hanno Damm.
Trustpilots CFO Hanno Damm.

”2018 har varit ett riktigt bra år för Trustpilot, vi har fortsatt att investera i våra kunder och global tillväxt. Vårt resultat för 2018 stämmer bra överens med våra satsningar och vår övergripande strategi, som resulterat i en ökad tillväxt på nästan 30 procent”, säger Hanno Damm, CFO på Trustpilot.

Senast i mars tog man in 55 miljoner dollar, motsvarande 521 miljoner kronor. Bland annat av det svenska riskkapitalbolaget Northzone, men också av Sunley House Capital Management, Index Ventures och tidigare investerare. Totalt har bolaget tagit in 173 miljoner dollar. 

Trustpilot är i dag en av de 166 mest besökta webbsidorna i Sverige och en av de 700 mest besökta webbplatserna i världen.

Läs mer: Northzone med när Trustpilot plockar in halv miljard 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer