Annons

Bianca Ingrossos rekordår – gjorde 27 miljoner i vinst

Bianca Ingrosso har gott om anledningar att vara glad.
Bianca Ingrosso har gott om anledningar att vara glad. Foto: Jessica Gow/TT
Influencern Bianca Ingrosso täljer guld med sin mobilkamera. Stjärnan känd från Instagram omsatte förra året 34 miljoner kronor – och gjorde 27,6 miljoner i vinst.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tv-succéerna Talang och Wahlgrens värld samt annonssamarbeten i sociala medier. Det framstår som hörnstenarna i Bianca Ingrosso AB där intäkterna regnat in under 2019, vilket Svenska Dagbladet var först att rapportera om.

Stjärnan har över en miljon följare på Instagram och 350 000 prenumeranter på Youtube. Siffror som gör att hon kan ta ordentligt betalt för varje sponsrat inlägg hon gör.

I en tidigare intervju med Di har Bianca Ingrosso berättat att ett reklamsamarbete på just Instagram kan kosta uppemot 200 000 kronor – för en enda bild. Samarbeten köps dock alltid in i paket, där flera typer av inlägg ingår.

”Jag fattar att det är sjuka siffror. Men jag säljer så pass bra att jag vet att jag är värd den siffran”, sa hon då.

Omsättningen på 34 miljoner 2019 är en fördubbling jämfört med året innan.

Utöver Bianca Ingrosso AB är stjärnan själv även delägare i sminkvarumärket Caia, som ännu inte lämnat in sitt bokslut för 2019.

Som Di Digital berättat tidigare är hon också engagerade som rådgivare åt börsnoterade Nelly och genom Caia också inbladad i onlinevideo-tjänsten Bambuser senaste framgångar.

Bianca Ingrosso har även uttryckt att hon vill börja investera sitt kapital i startupbolag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer