Annons

Bildelningsbolaget Aimo lanserar egen elscooter

Bildelningstjänsten Aimo gör som Voi, Lime, Tier, Circ, Ayo och Moow.
Bildelningstjänsten Aimo gör som Voi, Lime, Tier, Circ, Ayo och Moow. Foto: Pressbild.
Bildelningstjänsten Aimo lanserar en egen elscooter. Ambitionen är att bli ett ledande mobilitetsbolag i Sverige - och sedan expandera till Europa. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Precis när man trodde att Stockholm uppnått ”peak elscooter” händer det. Under måndagen meddelade bildelningstjänsten Aimo att man lanserar en egen elscooter. Den blir därmed en konkurrent till Voi, Lime, Tier, Circ, Ayo och Moow i huvudstaden. 

”Vi vill erbjuda en helhetslösning - dörr till dörr - och kommer därför att lansera elscootrar på försök. Från och med den 5 augusti och till dess snön faller så kommer det att finnas både elscootrar och bilar i aimoappen” säger Koichi Harayama, vd för Aimo, i ett skriftligt uttalande.

Vår ambition är att påskynda övergången från att äga sin privata bil till ett mer hållbart sätt att resa.

Aimo beskrivs som en svensk startup. Men bolaget är helägt av det anrika Sumitomo Corporation, som är ett av världens största investmentbolag.

Aimo lanserade sin tjänst i höstas och har idag 300 elbilar i sitt system.

”Vi tror att det finns ett sätt att erbjuda en scootertjänst som kan användas på ett säkert sätt utan att störa fotgängare”, säger vd  Koichi Harayama.

I ett pressmeddelande uppger Aimo att man skrivit under en avsiktsförklaring med Stockholms stad. 

Läs mer: Hotet mot Voi: Amerikanska jättarna går ihop 

Aimos ambition är att först bli ett ledande mobilitetsbolag i Sverige och sedan expandera till övriga Europa, enligt bolagets svenska presstalesperson Josephine Adorelle.

”Vår ambition är att påskynda övergången från att äga sin privata bil till ett mer hållbart sätt att resa”, säger vd Koichi Harayama.

Aimos elscootrar kan bokas i appen. Användare över 19 år med körkort kan registrera sig gratis och få tillgång till hela tjänsten med både scootrar och bilar. 

Man kan boka scootern 15 minuter före avresa, men ändå enbart betala för tiden scootern används. En resa kostar 2 kr per minut, utan öppningsavgift. 

Läs mer: Blev mångmiljonär på matleveranser – lanserar elscootrar i Stockholm 

Förutom Aimo äger Sumitomo även SC Motors Sweden AB i Sverige som idag är generalagent för Mitsubishi Motors och Citroen. De köpte även parkeringsbolaget Q-park Norden för ett par månader sedan.  

Totalt har Sumitomo drygt 72 000 anställda i 65 länder. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer