Annons

Billhop plockar in 15 Mkr och hoppar in i tre nya länder

Billhops grundare och ledning: Roozbeh Charli, vd Sebastian Andreescu och Erik Malm.
Billhops grundare och ledning: Roozbeh Charli, vd Sebastian Andreescu och Erik Malm. Foto: Pressbild
Betaltjänsten Billhop plockar in 15 miljoner kronor i friskt kapital. Målet är att nå fler storkunder och expandera verksamheten till Italien, Frankrike och Tyskland.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Betaltjänsten Billhop grundades 2011 med målet att erbjuda privatpersoner möjligheten att betala fakturor med kort. Men redan efter ett år bytte man fot och började fokusera på små och medelstora företag som ibland behövde utöka sina kredittider.

”Vi hjälpte dem betala sina leverantörsfakturor med kreditkort och blev därmed ett alternativ till factoring. Detta i en del av värdekedjan där kortacceptansen är låg, historiskt sett”, förklarar Sebastian Andreescu, medgrundare och vd på Billhop.

Flera storbolag använder Billhop för indirekta inköp, såsom utgifter vid resor.

2015 började Billhop samarbeta med Mastercard, som tog in dem i sitt startup-program Global Start Pass. I slutet av 2016 lanserade man tjänsten i Storbritannien och på senaste har man börjat få in en fot hos flera storbolagskunder.

Läs mer: Billhop ökar omsättningen och lanserar i Storbritannien 

”Flera internationella storbolag använder idag Billhop för indirekta inköp, såsom utgifter vid resor, eller för att köpa kontorsmaterial”, säger Sebastian Andreescu. 

Han spår en omsättning på 6-7 Mkr i år och en förlust på ungefär lika mycket.

Nu tar bolaget in 15 Mkr från sin befintliga ägare. Rundan leds av riskkapitalbolaget Ambidextrous Investment. Även Almi Invest och affärsänglarna Per Otto Hyland och Lars Strömberg (via LRS Holding) är med på tåget. 

Vi planerar att gå in i Italien, Frankrike och Tyskland.

”Vi har konsoliderat ägandet i ett nytt bolag som heter Bockhörn Invest och företräds av Per Otto Hyland, som även är ordförande i Billhop”, säger Sebastian Andreescu.

Kapitalet ska användas för att driva verksamheten och för internationell expansion.

"Vi planerar att gå in i Italien, Frankrike och Tyskland. Minst en av dessa lanseringar ska ske redan under fjärde kvartalet i år”, säger han.

Läs mer: Bambora fortsätter växa: "Vi får 3000 nya kunder varje månad" 

Främst handlar det om att erbjudanden inom företagsbetalningar (b2b) och tjänster riktade till storbolag.

”Vi har utökat organisationen kring språk och lokal kännedom. Vi har även tagit in en ny finanschef, Ingemar Sjögren, från börsbolaget Dometic. Han blir viktig för denna expansion”, säger Billhops vd Sebastian Andreescu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer