Annons

Billogram tar in nya miljoner – satsar på Europa

Tim Öhman Cirillo, operativ chef på Billogram.
Tim Öhman Cirillo, operativ chef på Billogram. Foto: Press.
Med bland andra Inbox Capital i ryggen ska fakturatjänsten Billogram nu ta steget ut i Europa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fakturatjänsten Billogram tar in 38 miljoner kronor i en investeringsrunda för att ta sig ut till fler marknader, siktet är inställt på Europa och Tyskland.

”Vi kommer titta på framför allt tillväxten på hemmamarknaden och även på internationalisering av produkten”, säger Tim Öhman Cirillo, försäljningschef på Billogram.

Billogram utvecklar en plattform för betalning och kundhantering. Under 2018 ökade bolaget omsättningen med 60 procent till omkring 40 Mkr.

”Vi har kommit till ett läge där vi gått mer mot storbolag. Nu har vi satt grundpelarna för det för att skala upp”, säger Tim Öhman Cirillo.

Nyligen tog Billogram in Klarna-veteranen Carl Lindberg som ny försäljningschef. Han ska jaga in fler kunder på bolagets tillväxtresa.

”Det är en extremt tung och bra rekrytering för oss”, säger Tim Öhman Cirillo. 

Med i rundan är befintliga ägare och tidigare investerare. Bland dem finns bland andra Inbox Capital, som har bolag som Voi, Meds, G-Loot, Truecaller och Fishbrain i sin breda portfölj. 

Bland Billograms ägare finns sedan tidigare it-miljonären Thord Wilkne som var med i en kapitalrunda 2016. Hur den nya investeringen påverkar bolagets värdering vill de inte kommentera.

Läs mer: Fotbollsstjärnans fondbolag investerar i Billogram 

Läs mer: Så högt värderas fakturatjänsten Billogram 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer