Annons

Bimobject dubblar sin försäljning

Bimobjects vd Stefan Larsson. Foto: Press
Bimobjects vd Stefan Larsson. Foto: Press
Bimobject, ett techbolag inom byggsektorn, spår sig nå en miljon användare under 2018. Aktien stiger på börsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bimobject hade en nettoomsättning under tredje kvartalet om 15,3 miljoner kronor (7,4) och faktureringen uppgick till 17,6 miljoner kronor (7,4).

Koncernens resultat före skatt uppgick till -16,7 miljoner kronor (-10,0).

Bimobject inledde året med det uttalade målet att nå följande milstolpar: 500.000 registrerade användare, 1.000 publicerade tillverkare och 100 miljoner produktvisningar.

"Redan under årets tredje kvartal hade vi nått de två första, och vi har i skrivande stund med goda marginaler passerat dem alla tre", kommenterar vd Stefan Larsson.

Efter drygt 20 minuters handel hade aktien stigit med 5 procent på Stockholmsbörsen till 27,3 kronor. (Följ kursen här.)

Läs mer: Så ska techbolagen pressa priserna i byggsektorn

Bimobject hjälper tillverkare att skapa virtuella versioner av sina produkter och lägga in dem i en visuell, så kallad BIM-databas (Building Information Modeling). Det rör sig om allt från fönster och fläktsystem till vitvaror och möbler.

Bimobjects fakturerade försäljning ökade med 138 procent under tredje kvartalet jämfört med motsvarande period under 2016, och bolaget har nu siktet inställt på en ännu snabbare tillväxt under årets sista kvartal, heter det.

”Vi har i skrivande stund passerat 600.000 registrerade användare, och räknar med att nå en miljon användare under 2018”, skriver vd.

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer