Annons

Bitcoin faller under 10 000 dollar

Kryptovalutan har fallit tillbaka rejält sedan toppnoteringarna för en månad sedan. På onsdagen föll priset under 10 000 dollar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För en månad sedan var bitcoin uppe på rekordnivåer över 19 000 dollar. Men bitcoin och andra kryptovalutor har fallit tvärt de senaste dagarna.

Nu har kryptovalutan fallit under 10 000 dollar. Senast valutan handlades under 10 000 dollar var i slutet av november.

Vid 12.55-tiden på onsdagen var en bitcoin värd 9 995 dollar enligt Coindesk.com. Kort därefter återhämtade sig kursen och en bitcoin handlades för strax över 10 000 dollar.

Enligt experter som Di Digital har pratat med beror den senaste tidens prisfall bland annat på den kinesiska regeringens planer på att ytterligare skärpa bitcoin-handeln, liksom den sydkoreanska regeringens signaler på att skärpa handeln.

Läs mer: Experterna: Därför rasar kryptovalutorna 

Dessutom har kursuppgången lockat till sig många nya investerare, vilka drar öronen åt sig vid prisnedgångar enligt Claire Ingram Bogusz som forskar kring kryptovalutor och blockkedjan vid Handelshögskolan i Stockholm, till Di Digital.

"Vi ser kortsiktiga investerare som drar sig ur en marknad med hög risk, och en snöbollseffekt när fler spekulanter drar sig ur i takt med att priset faller”, sade hon till Di Digital.

1 januari 2017 gick bitcoin över 1 000 dollar.

Läs även: Lista: Här är de största kryptovalutorna och vad som skiljer dem åt 

Under onsdagen uppmanade även EU övervakningsmyndigheter att uppdatera sina varningar om kryptovalutor, skriver Bloomberg News.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer