Annons

Bitcoin passerar 9 000 dollar

Kryptovalutan bitcoin fortsatte upp under helgen och har nu för första gången gått över 9 000 dollar. Marknadsvärdet överstiger 1200 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Första januari år passerade bitcoin 1000-dollarsvallen för första gången sedan 2014. Sedan dess har värdet på en bitcoin fortsatt att stiga. Under söndagen passerade kryptovalutan 9 000 dollar. Vid 07-tiden på måndagen låg kursen på drygt 9 600 dollar enligt Coindesk.

Det totala marknadsvärdet på bitcoin ligger nu på över 1200 miljarder kronor.

Läs även: Experten om nya kryptoinvesteringar: “Nu är det vilda västern”

Så sent som i början av november noterades rekordnivån 7 000 dollar. 

”Det är helt enkelt otroligt hur motståndskraftig bitcoin har varit mot den signifikanta negativiteten. Prisuppgången tyder på att de som tror på en fortsatt uppgång har ett väldigt fast grepp”, skrev då Lukman Otunuga, analytiker på Forextime, i en analys som refereras av Bloomberg.

Läs även: Dansk bankgrundare gör jätteklipp på bitcoin

En förklaring till uppgången kan vara att derivatbörsen CME i Chicago i december ska tillåta bitcoin-terminer att handlas, skriver CNBC.

Di Digital har tidigare beskrivit hur intresset för bitcoin bland svenska sparare har ökat.

Hos Avanza har antalet personer som äger bitcoincertifikat gått från omkring 700 till 5 000 personer under det senaste året. 

"Det är intressant att intresset har blivit så brett. En så här kraftig ökning av antalet ägare har jag aldrig sett förut", säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza. 

Läs mer: Explosionsartad ökning av bitcoinhandeln bland privatspararna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer