Annons

Bitcoin pressas kraftigt – 820 miljarder upp i rök

Priset på bitcoin har sjunkit kraftigt trots hjälp från USA:s nya president Joe Biden.
Priset på bitcoin har sjunkit kraftigt trots hjälp från USA:s nya president Joe Biden. Foto: Kevin Dietsch
Bitcoin motsvarande drygt 820 miljarder kronor utraderades när kryptovalutan föll till en ny bottennivå för januari. Trots flera positiva signaler talar experter om en sättning på marknaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kryptovalutan bitcoin har satt nya rekord senaste månaderna. Efter att ha slagit igenom taket på 20.000 dollar per bitcoin i december ryckte priset upp till skyhöga 41.973, motsvarande 348.567 kronor.

Senaste året har fler finansiella institutioner och betalbolag som Paypal anammat bitcoin. Enligt uppgifter har rusningen också fått stöd av investerare som vill säkra upp mot ökad inflation när fler stimulanspaket är att vänta från administrationen kring USA:s nya president. 

Läs mer: Bedrägerier och kriminalitet: Undvik fällorna som gett bitcoin sitt dåliga rykte

Trots att Joe Biden svors in i veckan föll bitcoinkursen snabbt under torsdagen med omkring 17 procent till 29.246 dollar enligt CNBC. Priset återhämtade sig något under natten och låg på över 31.000 dollar igen på fredagsmorgonen enligt kryptosajten Coindesk. 

Enligt CNBC och andra nyhetskällor som Coindesk är sättningen en naturlig korrigering efter den senaste tidens rusning. Detta trots att det kommit flera positiva nyheter i veckan som att jättefonden Blackrock öppnar för investeringar i bitcoin samt att Joe Biden fryst ett lagförslag om så kallade kryptovaluta-plånböcker.

Läs mer: Frenetisk jakt på förlorad bitcoinförmögenhet

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer