Annons

Bitcoin-rusningen: Handlas mer än de fem techjättarna – tillsammans

Värdet av aktierna i Apple, Amazon, Alphabet, Facebook och Microsoft som bytte hand i december månad nådde inte upp i storleken av bitcoinhandeln.
Värdet av aktierna i Apple, Amazon, Alphabet, Facebook och Microsoft som bytte hand i december månad nådde inte upp i storleken av bitcoinhandeln.
Bitcoin slår inte bara rekord i värdering – volymen i vilken kryptovalutan handlades i december överträffade också de fem största techbolagen. Det visar en ny sammanställning, som understryker fortsatt volatilitet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

34 000 dollar – så mycket toppade bitcoinkursen på under söndagen den 3 januari. 

Vid den här artikelns publicering på måndagen den 4 januari hade kursen åter sladdat ned under 30 000 dollar.

Ingen överraskning om man får tro Crypto parrot, ett träningsverktyg för kryptohandel.

Historiskt sett har stora volymer i handeln med bitcoin också lett till stora svängningar i kursen, skriver bolaget i sin sammanställning

Och stora volymer har handlats.

Läs mer: Hype på Wall Street – men svenskarna nobbar bitcoin

Enligt sajten var den dagliga omsättningen i bitcoin (i genomsnitt under december månad) 39,1 miljarder dollar.

Som jämförelsen kan sägas att techjättarna Facebook, Amazon, Apple, Microsoft och Alphabet (Googles moderbolag) tillsammans handlades för 37,68 miljarder dollar i snitt, samma period.

Det var i december månad som bitcoin för första gången tog sig över 20 000 dollar, vilket beskrivits som en drömgräns ända sedan 2018 då kursen närmade sig den nivån, men aldrig nådde över.

Att en sättning sker efter den senaste tidens rally är förstås inte otänkbart. Men enligt experter som Di Digital talat under den senaste månadens bitcoin-hajp förväntas golvet hela tiden höjas.

”Vi kanske ser en korrigering, men jag tror inte att det sjunker lägre än 15 000 dollar igen”, sa Linus Dunkers, en av Sveriges första bitcoin-traders, dagen bitcoin klev över 20 000 dollar.

Läs mer: Kryptoproffset om rusningen: Så investerar du i bitcoin utan att bli lurad

Läs mer: Bedrägerier och kriminalitet: Undvik fällorna som gett bitcoin sitt dåliga rykte 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer