Annons

Bitcoin slår nya rekord efter delningen

Av det som tidigare var bitcoin skapades det i dag två valutor: bitcoin (BTC) och Bitcoin Cash (BCC).
Av det som tidigare var bitcoin skapades det i dag två valutor: bitcoin (BTC) och Bitcoin Cash (BCC).
Marknadsvärdet för bitcoin gick i helgen för första gången över 50 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bitcoin fortsätter att krossa rekord under 2017 och registrerade ett nytt under helgen när priset som mest var uppe i 3 360,87 dollar. Det innebar samtidigt att det totala värdet för den virtuella valutan för första gången passerade 50 miljarder dollar, motsvarande 407 miljarder kronor, skriver Marketwatch.

Läs även: Bitcoin håller på att dela sig – därför ska du bry dig

Bitcoin har hittills i år mer än tredubblats, inräknat för måndagens återgång till en lägre nivå på 3 282,47 dollar i skrivande stund.

Bakom uppgången har flera faktorer legat, alltifrån asiatiska storköpare till rena spekulationsköp. Under den gångna veckan har också en ny version av valutan släppts känd som Bitcoin Cash. Det eldade på ökningen ytterligare som i förra veckan uppgick till mer än tio procent.

Den rejäla stigningen för bitcoin har dock medfört att ett varningens finger höjts för att valutan kan vara en bubbla. Bland kritikerna finns bland annat Jeffrey Kleintop som är global investeringsstrateg på Charles Schwab och IT-miljardären Mark Cuban.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer