Annons

Bitcoinbolag i Boden får rejäl skattesmäll

Bitcoinkursen nådde en toppnivå under 2017.
Bitcoinkursen nådde en toppnivå under 2017. Foto: Amanda Lindgren
Många bitcoinbrytare fick problem efter att kryptohaussen krossats. Problemen hopar sig ännu mer kring Blockbase sedan Skatteverket kräver bolaget på ytterligare 42 miljoner kronor i skatt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Blockbaser har haft fokus på att bryta, alltså tillverka, bitcoin i serverhallar i Boden. Kryotovalutabolaget, som tillhör moderbolaget Blockbase Group i Dubai, får nu nedslag från Skatteverket kring sin deklaration för 2017–2019. Enligt myndigheten finns det felaktiga momsavdrag och oredovisade inkomster.

Totalt åläggs bolaget att betala in 42 miljoner kronor. 5,7 miljoner kronor av beloppet utgörs av ett skattetillägg, som läggs på som ett straff för de felaktiga uppgifterna. 

Priset på kryptovalutan bitcoin har stigit de senaste månaderna, men är fortfarande en bra bit från toppen under rallyt 2017. Flera bitcoinbrytare i Sverige har haft tuffa tider efter bitcoinfallet, där KNC Miner är den mest kända konkursen. 

Skatteverket meddelar i sina handlingar att Blockbasers verksamhet har avstannat helt. Brytningen ska ha skett i två serverhallar, varav en nybyggd, men Vattenfall ska ha stängt av all el i januari 2019.

Skatteverkets beslut kan överklagas till förvaltningsrätten. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer