Annons

Bitcoinmiljardär sponsrar hockeylag – spelare får betalt i bitcoin

Den danska ishockeyklubben Rungstedt Seier Capital har fått en ny sponsor.
Den danska ishockeyklubben Rungstedt Seier Capital har fått en ny sponsor. Foto: Bitcoin Suisse
Bitcoinfebern gör entré i elitidrotten. Nu har bitcoinbolaget Bitcoin Suisse gått in som ny sponsor för ett danskt hockeylag och börjar även betala ut spelarlöner i bitcoin. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På torsdagen stod det klart att det schweiziska bitcoinbolaget Bitcoin Suisse blir ny huvudsponsorsponsor för ishockeyklubben Rungstedt Seier Capital, som spelar i den högsta danska ligan. 

Bolaget tar över rollen från Saxo Bank i ett treårigt avtal som kommer innebära en hel del förändringar för den danska elitklubben. Bland annat kommer lagets hemmaarena byta namn till Bitcoin Arena och hockeypucken prydas av bitcoin-loggan. 

Läs mer: Bitcoin för miljarder är borta - så skyddar du dina 

Dessutom kommer hockeyspelaren Nikolaj Rosenthal få sin lön utbetald i bitcoin istället för danska kronor. Enligt E24 är avtalet dock skrivet så att lönen är säkrad även om priset på bitcoin skulle rasa. 

Bitcoin Suisse grundades 2013 av bland annat dansken Niklas Nikolajsen och är baserat i Zug i Schweiz. Niklas Nikolajsen började investera i bitcoin 2011 och har enligt E24 en förmögenhet på omkring 1 miljard danska kronor. 

Läs mer: Dansk bankgrundare gör jätteklipp på bitcoin 

Enligt Niklas Nikolajsen är det här första gången som ett bolag som handlar med kryptovalutor blir sponsor för en professionell idrottsklubb. 

”Det visar hur långt bitcoin egentligen har kommit. Det är ju intressant att när de klassiska bankerna lämnar, rycker vi in. Jag kommer dra på smilbanden varje gång sportkommentatorn kommer säga "nu går vi till bitcoin arena" när sändningen byter till en match i Rungstedt”, säger han till E24. 

En intressant detalj i sammanhanget är att även Lars Seier Christensen, medgrundare av Rungstedt Seier Capitals tidigare sponsor Saxobank, har gjort sig en rejäl hacka på bitcoin, vilket Di Digital tidigare rapporterat om.

Läs mer: Bitcoin gör entré på amerikansk optionsbörs 

Priset på bitcoin har stigit med omkring 1 600 procent under 2017. På fredagen handlas kryptovalutan för omkring 17 300 dollar enligt Coindesk. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer