Annons

Björn Borg tar svenskt blockchainbolag till hjälp i ny kampanj

Henrik Bunge är vd för klädmärket Björn Borg.
Henrik Bunge är vd för klädmärket Björn Borg. Foto: Jonatan Bylars
Björn Borg tar hjälp av blockkedjeteknik och startup-bolaget Superblocks i en ny PR-kampanj som ska lyfta rätten till samkönade äktenskap.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är den svenska blockkedje-startupen Superblocks som har utvecklat plattformen ”Marriage Unblocked” – en portal där par kan gifta sig oavsett sexuell läggning. Den som ingår det digitala äktenskapet får ett symboliskt certifikat, även om giftermålet inte erkänns av parens respektive länder.

Bakom initiativet stå klädmärket Björn Borg, som hoppas att ”Marriage Unblocked” ska flytta makten från stat och kyrka, som i 87 procent av världens länder förbjuder äktenskap mellan samkönade par.

Kampanjen lanseras inför den inledande matchen i fotbolls-VM, som spelas mellan Ryssland och Saudiarabien – två länder där samkönade äktenskap är olagligt.

Läs mer: Här är bolagen som vill ta blockkedjan till Sverige: ”Kommer genomsyra allt” 

Blockkedjan är mest känd för att vara den teknik som kryptovalutor som bitcoin bygger på, men är i grunden en teknologi som gör det möjligt att överföra och lagra information utan inblandning av tredje part. Tekniken spås därför revolutionera många delar av samhället, bortom de finansiella strukturerna. Ett exempel är Lantmäteriet, som har testat att använda tekniken för att effektivisera processen vid fastighetsköp.

Läs mer: Superblocks ska hjälpa bolag med blockkedjan – tar in 7 miljoner 

Superblocks, som utvecklat ”Marriage Unblocked”, är ett nystartat blockkedjebolag som kopplar ihop decentraliserade molnlösningar till blockkedjan och förenklar därmed processen för kodning, utveckling, test och implementering av smarta kontrakt.

"Blockchain är inte bara en teknisk revolution, det är främst en socioekonomisk revolution. Genom att kringgå tillståndsmomentet kan Blockchain ge nya perspektiv och lösningar på många av de utmaningar som samhället står inför i dag. Marriage Unblocked är ett utmärkt exempel på hur vi kan använda teknik för att ifrågasätta hur äktenskap styrs och upprättas" säger Thomas Backlund, grundare av Superblocks, enligt pressmeddelandet.

Läs mer: Svensk startup bygger blockkedja för bostadsköp 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies