Annons

”Blocket för hästar” köper brittisk konkurrent – med pengar från techtungviktare

Gänget på Hästnet.
Gänget på Hästnet. Foto: Anna Jarlhäll
Den nischade köp- och säljsajten Hästnet galopperar vidare och köper en brittisk branschkollega.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I fjol bytte Hästnet, Nordens största marknadsplats för hästsport, ägare. 

Grundarparet som drivit sajten sedan början av 2000-talet sålde då till en grupp bestående av bland annat Axel Lagercrantz, som nu är vd, Vostok New Ventures-vd:n Per Brilioth, Björn von Sivers på Vostok New Ventures och Lundin Petroleum-styrelseledamoten Ashley Heppenstall.

Därefter har Hästnet bland annat lanserat en ny plattform, digitala köpekontrakt och en app för Ios och Android.

Nu står det klart att Hästnet köper den brittiska branschkollegan Pets4Homes. Samtidigt tar man in 135 miljoner kronor i en investeringsrunda för att finansiera köpet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Pengarna kommer från bland annat Verdane, Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelberts investeringslåda Otiva, Eric Carlson Rydmans investeringsbolag 183 Invest med Christian Jochnick som delägare, och Back In Black Capital, som riskkapitalbolaget Vostok New Ventures vd Per Brilioth och Lundin-familjen står bakom.

”Med denna grupp erkända investerare i ryggen som gjort liknande resor tidigare kommer vi kunna accelerera våra redan ambitiösa tillväxtplaner”, säger Axel Lagercrantz, som sedan i fjol är vd och en av ägarna till Hästnet, i ett uttalande.

Prislappen för Pets4Homes meddelas inte men den brittiska sajten uppges ha 4 miljoner aktiva användare i månaden.

Läs även: Får sitta kvar efter bråket kring Per Brilioth: ”Bara i Nordkorea får man 99 procents stöd” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer