Annons

Blogg: Julklappstips till hela familjen från prylexperten

Foto: TT
Har du svårt att hitta julklappar till familjen? Här kommer ett knippe julklappstips från Di Digitals prylbloggare Thord Hedengren. Kanske blir det en smart växtlåda eller en Nokia 3310 som ligger under granen?
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jag vet inte vad ni tycker, men jag hatar att köpa julklappar. Inte för att det är tråkigt att ge bort saker (tvärtom!) utan för det är svårt att köpa till någon som kanske redan har allt. Köpa till barn är väl en sak - vad gillar de för något? Köp! - men vuxna? Vad ger du någon som kan köpa allt hen vill ha själv?

Det korta svaret på den frågan är förstås en bok, men eftersom det här är en prylfokuserad text så får jag väl hålla mig till något mer tekniska saker. Så här kommer några julklappstips till hela familjen, för att göra din shopping lite lättare.

## Spelaren: Nintendo Switch

Gammal eller ung, spelare finns överallt. Nintendos senaste konsol Switch tilltalar de flesta. Antingen för att de är gamla nog för att ha vuxit upp med NES och Super NES (hej!), eller för att de just nu håller på att upptäcka en helt ny spelvärld. Komplettera konsolen med åtminstone ett spel, förslagsvis Super Mario Oddyssey eller The Legend of Zelda: Breath of the Wild - två fantastiska upplevelser.

Prislappen blir dock rätt hög, runt 4000 kr med spel får du nog räkna med, så någon av de båda retrokonsolerna från Nintendo, NES Classic eller Super NES Classic, kanske kan vara ett alternativ? Om du får tag på dem...

Läs även: Blogg: Nintendo tar återigen sikte på nostalgikerna 

## Pendlaren: Bose Quietcomfort 35 II

Som någon som tillbringar lite för många timmar i månaden på flygplatser och flygplan så är brusreducerande hörlurar något av ett måste. Bose släppte nyligen sin storsäljare, och den alla andra får jämföra sig med, i ny version, nämligen Quietcomfort 35 II. Jag har kört dem ett tag och kan meddela att de är minst lika bra som föregångarna, kanske lite mer stabila i blåtandskopplingen rentav. För de knappa 4000 kr QC35 II går loss på kan det dock vara värt att shoppa runt, möjligen är Sony WH-1000XM2 eller Bowers & Wilkins PX mer vad du är ute efter? 

Passar även på att påminna om Libratones Q-Adapt On Ear, som jag pratat om tidigare. Inte samma klass som top of the line här ovan, men ett fullgott alternativ, speciellt med tanke på att de kostar ungefär hälften så mycket.

## Odlaren: Click and Grow Smart Garden

Sverige på vintern är inte direkt idealt för odling. En annan sitter inte direkt med gröna fingrar men till och med jag kan få det att växa - inomhus! - med Click and Grow Smart Garden. Det är förstås lite fusk, för den här plastlådan såväl belyser som vattnar åt mig, men ändå - det poppar ju upp något grönt. En rolig present om inte annat, och ganska fin faktiskt. Kostar runt 2000 kr.

Läs även: Blogg: Den dumma telefonen kommer tillbaka 

## Nörden: Sphero BB-9E

När Star Wars: The Force Awakens äntligen släpptes så var BB-8 den lilla roboten alla älskade. Sphero, som gör just små robotleksaker, gjorde förstås en sådan på BB-8 och den var rätt skoj faktiskt. Nu, med Star Wars: The Last Jedi på biograferna, så är det den mörka sidans robot - BB-9E - som får Sphero-behandlingen. De här små sakerna styr du med mobilen och de beter sig faktiskt ganska likt sina förlagor i filmerna. 1300 kr är ett litet pris för att glädja Star Wars-nörden, inte sant?

## Notisjagaren: Lametric Time

Jag har delade känslor inför Lametric Time. Å ena sidan är det ju förbenat coolt med en bordsklocka som även kan ge mig notiser, via IFTTT exempelvis, men å andra sidan är det rätt irriterande att en sak till ska berätta att jag har på tok för många olästa mejl. Men nej, LaMetric Time är en cool liten pryl som du lätt kopplar upp mot diverse tjänster online via just IFTTT, RSS med mera. Och så spelar den musik också, om du vill. Kostar 2300 kr och kan användas till en hel del kul saker om du har fantasin.

Läs även: Blogg: Numera kan alla vara förläggare 

## Hurtbullen: Apple Watch Series 3

Det finns hur många träningsarmband och smarta klockor som helst numera men det är svårt att inte rekommendera Apple Watch. Nya Series 3 har förvisso inte LTE här i Sverige (ännu?) men tillsammans med AirPods är det ett utmärkt komplement för de som helst inte vill ha telefonen med sig när de är ute och springer, lyfter, eller vad som nu är din träningsreligion. Rekommenderas, och börjar på 3700 kr, med det blir ju lite mer om du vill ha AirPods också...

## Och så några snabba...

* Till föräldern som vill ha koll men inte att det ska synas att hen vill ha koll: Stuart Cam, en wifi-kamera förklädd till en minion från filmen Despicable Me.

* Till läsaren som vill gå digitalt: Letto Frontlight 2, en läsplatta med bakgrundsbelysning eller nya läsplattan Kindle Oasis (internationellt) 

* Till den aspirerande gitarrhjälten: Jamstik, en trådlös smart gitarr

* Till Star Wars-nörden som redan har köpt BB9-E: Propel Star Wars-drönare 

* Till slarvern: Tile tracker, en bluetooth-sparare som hittar det du söker 

* Till iOS-gamern: Kanex Goplay Sidekick, en spelkontroll för Iphone.

* Till 4K-teven: Apple TV 4K

* Till den som inte kan sluta titta på telefonen: Punkt MP01 eller Nokia 3310, nostalgitelefoner

Lycka till med shoppingen och glöm inte bort att det är tanken som räknas. Med andra ord, överväg att köpa en bok istället, okej?

Thord D. Hedengren är författare, skribent, och grundare av ett flertal företag, inklusive byrån Odd Alice, vilken numera ägs av 24HR. Han har skrivit om nöjeskultur, internet, prylar och teknik sedan 90-talet. För Di Digital bloggar han om hur tekniken påverkar våra liv.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer