Hoppa till innehållet

Blogg: Julklappstips till hela familjen från prylexperten

Har du svårt att hitta julklappar till familjen? Här kommer ett knippe julklappstips från Di Digitals prylbloggare Thord Hedengren. Kanske blir det en smart växtlåda eller en Nokia 3310 som ligger under granen?

Foto: TT

Jag vet inte vad ni tycker, men jag hatar att köpa julklappar. Inte för att det är tråkigt att ge bort saker (tvärtom!) utan för det är svårt att köpa till någon som kanske redan har allt. Köpa till barn är väl en sak - vad gillar de för något? Köp! - men vuxna? Vad ger du någon som kan köpa allt hen vill ha själv?

Det korta svaret på den frågan är förstås en bok, men eftersom det här är en prylfokuserad text så får jag väl hålla mig till något mer tekniska saker. Så här kommer några julklappstips till hela familjen, för att göra din shopping lite lättare.

## Spelaren: Nintendo Switch

Gammal eller ung, spelare finns överallt. Nintendos senaste konsol Switch tilltalar de flesta. Antingen för att de är gamla nog för att ha vuxit upp med NES och Super NES (hej!), eller för att de just nu håller på att upptäcka en helt ny spelvärld. Komplettera konsolen med åtminstone ett spel, förslagsvis Super Mario Oddyssey eller The Legend of Zelda: Breath of the Wild - två fantastiska upplevelser.

Prislappen blir dock rätt hög, runt 4000 kr med spel får du nog räkna med, så någon av de båda retrokonsolerna från Nintendo, NES Classic eller Super NES Classic, kanske kan vara ett alternativ? Om du får tag på dem...

Läs även: Blogg: Nintendo tar återigen sikte på nostalgikerna 

## Pendlaren: Bose Quietcomfort 35 II

Som någon som tillbringar lite för många timmar i månaden på flygplatser och flygplan så är brusreducerande hörlurar något av ett måste. Bose släppte nyligen sin storsäljare, och den alla andra får jämföra sig med, i ny version, nämligen Quietcomfort 35 II. Jag har kört dem ett tag och kan meddela att de är minst lika bra som föregångarna, kanske lite mer stabila i blåtandskopplingen rentav. För de knappa 4000 kr QC35 II går loss på kan det dock vara värt att shoppa runt, möjligen är Sony WH-1000XM2 eller Bowers & Wilkins PX mer vad du är ute efter? 

Passar även på att påminna om Libratones Q-Adapt On Ear, som jag pratat om tidigare. Inte samma klass som top of the line här ovan, men ett fullgott alternativ, speciellt med tanke på att de kostar ungefär hälften så mycket.

## Odlaren: Click and Grow Smart Garden

Sverige på vintern är inte direkt idealt för odling. En annan sitter inte direkt med gröna fingrar men till och med jag kan få det att växa - inomhus! - med Click and Grow Smart Garden. Det är förstås lite fusk, för den här plastlådan såväl belyser som vattnar åt mig, men ändå - det poppar ju upp något grönt. En rolig present om inte annat, och ganska fin faktiskt. Kostar runt 2000 kr.

Läs även: Blogg: Den dumma telefonen kommer tillbaka 

## Nörden: Sphero BB-9E

När Star Wars: The Force Awakens äntligen släpptes så var BB-8 den lilla roboten alla älskade. Sphero, som gör just små robotleksaker, gjorde förstås en sådan på BB-8 och den var rätt skoj faktiskt. Nu, med Star Wars: The Last Jedi på biograferna, så är det den mörka sidans robot - BB-9E - som får Sphero-behandlingen. De här små sakerna styr du med mobilen och de beter sig faktiskt ganska likt sina förlagor i filmerna. 1300 kr är ett litet pris för att glädja Star Wars-nörden, inte sant?

## Notisjagaren: Lametric Time

Jag har delade känslor inför Lametric Time. Å ena sidan är det ju förbenat coolt med en bordsklocka som även kan ge mig notiser, via IFTTT exempelvis, men å andra sidan är det rätt irriterande att en sak till ska berätta att jag har på tok för många olästa mejl. Men nej, LaMetric Time är en cool liten pryl som du lätt kopplar upp mot diverse tjänster online via just IFTTT, RSS med mera. Och så spelar den musik också, om du vill. Kostar 2300 kr och kan användas till en hel del kul saker om du har fantasin.

Läs även: Blogg: Numera kan alla vara förläggare 

## Hurtbullen: Apple Watch Series 3

Det finns hur många träningsarmband och smarta klockor som helst numera men det är svårt att inte rekommendera Apple Watch. Nya Series 3 har förvisso inte LTE här i Sverige (ännu?) men tillsammans med AirPods är det ett utmärkt komplement för de som helst inte vill ha telefonen med sig när de är ute och springer, lyfter, eller vad som nu är din träningsreligion. Rekommenderas, och börjar på 3700 kr, med det blir ju lite mer om du vill ha AirPods också...

## Och så några snabba...

* Till föräldern som vill ha koll men inte att det ska synas att hen vill ha koll: Stuart Cam, en wifi-kamera förklädd till en minion från filmen Despicable Me.

* Till läsaren som vill gå digitalt: Letto Frontlight 2, en läsplatta med bakgrundsbelysning eller nya läsplattan Kindle Oasis (internationellt) 

* Till den aspirerande gitarrhjälten: Jamstik, en trådlös smart gitarr

* Till Star Wars-nörden som redan har köpt BB9-E: Propel Star Wars-drönare 

* Till slarvern: Tile tracker, en bluetooth-sparare som hittar det du söker 

* Till iOS-gamern: Kanex Goplay Sidekick, en spelkontroll för Iphone.

* Till 4K-teven: Apple TV 4K

* Till den som inte kan sluta titta på telefonen: Punkt MP01 eller Nokia 3310, nostalgitelefoner

Lycka till med shoppingen och glöm inte bort att det är tanken som räknas. Med andra ord, överväg att köpa en bok istället, okej?

Thord D. Hedengren är författare, skribent, och grundare av ett flertal företag, inklusive byrån Odd Alice, vilken numera ägs av 24HR. Han har skrivit om nöjeskultur, internet, prylar och teknik sedan 90-talet. För Di Digital bloggar han om hur tekniken påverkar våra liv.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera