Annons

Bloglovin' tar in 35 miljoner i nytt kapital

Giordano Contestabile, vd, och Mattias Swenson, grundare av Bloglovin'.
Giordano Contestabile, vd, och Mattias Swenson, grundare av Bloglovin'. Foto: Axel Öberg
Bloggtjänsten Bloglovin' tar in 35 miljoner kronor i nytt kapital. ”Vi håller på att bygga ett globalt medieföretag”, säger grundaren Mattias Swenson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bloglovin' grundades år 2007, då med namnet Blogkoll, som en tjänst för att sortera och bevaka bloggar. Tjänsten blev snabbt populär i Sverige, främst bland modebloggare.

År 2010 omsatte Bloglovin' 3,7 miljoner kronor och gjorde ett resultat på knapt 1 miljon kronor. Men då bestämde sig Mattias Swenson, tillsammans med bolagets amerikanska investerare, för att prioritera tillväxt högre och vänta med lönsamheten.

Strategin har gjort att Bloglovin' i dag är en global spelare med över 10 miljoner besökare i månaden och 750 000 anslutna bloggar, enligt dem själva. Nyligen köpte man också upp det amerikanska marknadsföringsbolaget Sverve, en affär som ökar räckvidden betydligt.

Bloglovin' har hittills tagit in 65 miljoner kronor i riskkapital från bland annat det svenska riskkapitalbolaget Northzone.

 

Vi ser en lucka på samma sätt som till exempel Vice

 

Di Digital kan nu avslöja att bolaget stängt en ny finansieringsrunda. Totalt tar Bloglovin' in 35 miljoner kronor i nytt kapital med Northzone och Betaworks som största investerare. Bloglovin' värderas till 450 Mkr i transaktionen, som har gjorts med preferensaktier.

”Alla strategiska delar är på plats. Vi har växlat om från att enbart fokusera på användartillväxt och bygger nu organisation och intäkter”, säger Mattias Swenson.

Finansieringen är en så kallad bryggfinansiering och Bloglovin' har lagt upp en plan på att ta in drygt 100 Mkr vid ett senare tillfälle.

”Vi håller på att bygga ett modernt medieföretag. Vi ser en lucka på samma sätt som till exempel Vice. De värderas i dag till 4 miljarder dollar och jag tror att vi ockå kan bli en sådan spelare, fast inriktade på kvinnor som letar inspiration inom mode, mat, resor och inredning”, säger Mattias Swenson.

 

Skulle inte bli förvånad om vi har 1000 anställda om några år

 

Bloglovin' har i dag runt 50 anställda och 40 frilansare. I och med att bolaget nu har siktet tydligt inställt på att bli ett komplett mediehus som också producerar eget innehåll räknar Mattias Swensson med att antalet anställda kommer att växa.

”Jag skulle inte bli förvånad om jag om några år kommer in på kontoret och vi har 1000 anställda”, säger han.

Läs mer: De hajpade internetbolagen som tjänar mindre än en pizzeria

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies