Hoppa till innehållet

Bo Mattsson satsar på betalbolaget Paynova – och går in i styrelsen

Betalbolaget Paynova har gjort en riktad nyemission och får in två nya styrelseledamöter.

Bo Mattsson. Foto: Rolf van den Brink/Paynova. Kollage.
Bo Mattsson. Foto: Rolf van den Brink/Paynova. Kollage.

NGM-noterade Paynovas valberedning föreslår nyval av Bo Mattsson och Johan Åberg som nya styrelseledamöter vid årsstämman den 10 maj. Paynova genomför också en riktad nyemission till ett fåtal kvalificerade investerare, däribland Bo Mattsson. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bo Mattsson är en entreprenör som grundade Cint som såldes till Nordic Capital 2016. Johan Åberg har retail-kunskap efter vd-roller i bolag som KappAhl, Jula och Bauhaus.

Under måndagen kunde Di Digital berätta att Bo Mattsson även gått in med pengar i pryldelningstjänsten Hygglo.

Läs mer: De vill utmana Blocket med en ny delningstjänst

"Det är mycket glädjande att Bo Mattsson och Johan Åberg väljer att engagera sig i Paynova, både med sina gedigna erfarenheter och i Bos fall även genom att investera i bolaget. Att Bo och Johan kommer in i styrelsen befäster värdet av Paynovas koncept i marknaden för konsumentkrediter, och deras engagemang kommer också att bidra till att bolaget ännu snabbare når en bred kundgrupp", säger Anders Persson, styrelseordförande för Paynova.

Paynova har även genomfört en riktad nyemission på 9,96 miljoner aktier till en teckningskurs på 73 öre per aktie. Bolaget tillförs 7,27 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningskursen motsvarar en rabatt på 6,4 procent jämfört med stängningskursen den 17 mars. Bolaget har därefter 263,01 miljoner aktier utestående. Nyemissionen innebär en utspädning för befintliga aktieägare om 3,8 procent. Redeye har agerat finansiell rådgivare i samband med emissionen.

Läs även: Sveriges mäktigaste tech-investerare: Bo Mattsson

Finwire / Di Digital

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera