Annons

Bokar hantverkare via video – ska minska klagomålen

Grundarna bakom Done: Alek Åström, produktchef, och Malin Granlund, vd.
Grundarna bakom Done: Alek Åström, produktchef, och Malin Granlund, vd. Foto: Pressbild
Den nystartade appen Done kopplar ihop privatpersoner med hantverkare och låter affären ske på digital väg. Nu tar företaget in 3,4 miljoner kronor. Magnus Agervald, tidigare vd för Byggmax, är en av investerarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Idén till Done föddes som en reaktion på att hantverkstjänster länge legat i topp när det kommer till antalet klagomål hos Konsumentverket. Kritiken gäller främst dålig kommunikation och otydliga köpprocesser.

Via appen matchas du med hantverkare, pratar med hantverkare och ser offertförfrågningar.

Företaget grundades av Malin Granlund och Alek Åström i februari i år, och i maj lanserades Done-appen. Genom att byta ut hembesök mot videosamtal och låta all kommunikation och offerthantering ske genom appen hoppas Done underlätta affären för både privatpersoner och hantverkare. 

”Det är vår grundstomme. Via appen matchas du med hantverkare, pratar med hantverkare och ser offertförfrågningar. Allt finns dokumenterat där, det är en trygghet för både kunden och hantverkaren.”, säger Malin Granlund, vd och medgrundare.

Läs mer: Schibsted går in i Anders Borgs betalapp för hantverkare 

Nu tar företaget in 3,4 miljoner kronor, pengar som huvudsakligen kommer användas till produktutveckling och marknadsföring. 

På listan över investerare finns Magnus Agervald, tidigare vd för Byggmax.

”Vi satsar på att etablera oss i Sverige. I dag finns vi i Stockholm, men vi planerar att expandera till Malmö och Göteborg också”, berättar Malin Granlund.

I sinom tid räknar Done även med en internationell expansion. Tyskland och Nederländerna nämns som två intressanta marknader

På listan över investerare finns branschnamn som Magnus Agervald, tidigare vd för Byggmax och Johan Rosendahl, grundare av Byggarnas Partner. Även den internationella riskkapitalfonden Antler går in med pengar i bolaget.

Läs mer: Antler genererar 13 nya bolag – får dela på 13 miljoner 

”Jag tror det är viktigt att ha kunniga människor bakom sig, särskilt i en sådan här bransch. De har en helt annan förståelse för hantverkarna och deras problematik. Samtidigt kommer jag och Alek in med nya perspektiv, det tror vi är en vinnande kombination.”

Flera företag har satsat på att digitalisera hantverkartjänster. 2018 lanserade Clas Ohlson sin app Clas Fixare, där kunder kan få hjälp med saker som montering och underhåll. Även apparna Pandy och Offerta.se erbjuder liknande tjänster inom bland annat städning, flytt, bygg och renovering.

Läs mer: Kinnevik säljer hantverksappen Offerta för 100 miljoner

”Det som hittills har dominerat marknaden är plattformar som hanterar delar av processen att hitta en hantverkare. Där upplever vi att det fortfarande krävs mycket jobb av kunden. Vi möjliggör hela processen, från att hitta en hantverkare till att jobbet är slutfört”, säger Malin Granlund om konkurrensen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer