Annons

Boktjänsten Nextory dubblade intäkterna under andra kvartalet

Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.
Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.
Boktjänsten Nextory fortsätter sin snabba tillväxt. Under årets andra kvartal ökade intäkterna med 95 procent från samma period föregående år. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nextory uppger att man därmed fortsätter växa ”överlägset snabbast bland de svenska streamingtjänsterna för digitala böcker”. Detta enligt ett pressmeddelande.

Det uppges också från bolagets sida att ett nytt rekord sattes i juni för antalet nya användare under en månad. Dessa ökade med 58 procent jämfört med juni förra året.

”Trots ett mycket utmanande första halvår med nya förutsättningar och jobb hemifrån har vifortsatt växa i en rasande fart. Nu är det tydligt att sommaren är igång och att semestrarnahar börjat. Vi kan tydligt se att aktiviteten har ökat i appen och att fler har börjat läsa ochlyssna på böcker i juni jämfört med maj”, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

Nextory är en digital boktjänst med hundratusentals ljud- och e-böcker som grundades 2015. I sektorn finns även bland annat Storytel och Bookbeat. Det sistnämnda bolaget meddelade under torsdagen att intäkterna var upp 82 procent i andra kvartalet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer