Annons

Boktjänsten Nextory växte med 152 procent förra året

Shadi Bitar är vd för Nextory.
Shadi Bitar är vd för Nextory. Foto: Press
Nextorys intäkter växte med 152 procent under 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den digitala boktjänsten Nextory ökade under 2018 de totala intäkterna med 152 procent jämfört föregående år. Därmed har Nextory haft den största tillväxtökningen bland de svenska streamingtjänsterna, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det framgår inte hur stora intäkterna är i absoluta tal, men  Under 2017 uppgick bolagets omsättning till 41 miljoner kronor. Nextory grundades 2015 och i dag finns tjänsten på både svenska och finska marknaden.

Nextory kommer under under 2019 bland annat att lansera i Tyskland.

”2018 har varit ett strålande år för Nextory och för den digitala bokbranschen i stort. Vår kundbas har fortsatt att växa i rask takt och vi har återigen överträffat våra mål, både när det gäller tillväxt och resultat”, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory, i ett uttalande.

Bolagets största konkurrent är marknadsledaren Storytel, som omsatte 291 miljoner kronor under det fjärde kvartalet. En tredje aktör, Bookbeat, omsatte 79 miljoner kronor under 2017.

(Di Digital/Finwire)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer