Hoppa till innehållet

Bolagen som växer snabbast i Europa – gambling och matkassar tar över efter Daniel Wellington

I fjol låg Daniel Wellington i topp när Europas snabbast växande bolag listades. I år är Jessica Nilssons Hellofresh det bolag som hamnar högst bland de med svenskkopplingar.

Klockvis från vänster: Leovegas grundare Robin Ramm-Ericson och Gustaf Hagman, Hellofreshs medgrundare Jessica Nilsson, Daniel Wellingtons grundare Filip Tysander och United Screens grundare Malte Andreasson och Stina Bergfors.
Klockvis från vänster: Leovegas grundare Robin Ramm-Ericson och Gustaf Hagman, Hellofreshs medgrundare Jessica Nilsson, Daniel Wellingtons grundare Filip Tysander och United Screens grundare Malte Andreasson och Stina Bergfors.Foto: kollage

Webbtidningen Inc listar årligen de privatägda bolag som växer snabbast i Europa. Listan baseras på tillväxten i omsättning för de senaste tre åren. En stor andel av bolagen har en digital affärsmodell och i fjol toppades hela listan av svenska Daniel Wellington.

Den treåriga tillväxten för Filip Tysanders klockbolag var i fjol 4 695 procent. I årets lista har klockbolaget däremot tappat från plats 1 till plats 202 på listan, i och med att omsättningen för de senaste tre åren har legat på 1 763 procent.  

Läs även: Bolagen som växer snabbast i Europa – svenskar i topp 

Det bolag som toppar hela listan i år är den brittiska Izettle-utmanaren Sumup Payments. Bolaget har de senaste tre åren haft en tillväxt på 14 368 procent med en omsättning på 56 miljoner euro 2016. 

Det första bolaget på årets lista med en svenskkoppling är det tyska matkassebolaget Hellofresh med Jessica Nilsson, numera partner på Northzone, som medgrundare. Hellofresh som noterades på Frankfurtbörsen i höstas hamnar på plats 27 på listan med en tillväxt på 4 117 procent.

Läs även: Hela listan – de kan bli miljardärer på tech 

Listan för svenska bolag toppas i år av gambling-bolaget Gears of Leo. Bolaget som är ett dotterbolag till börsnoterade Leovegas har enligt Inc en tillväxt de senaste tre åren på 3 451 procent vilket placerar bolaget på plats 47.

Även Youtube-bolaget United Screens, som nyligen såldes till tyska RTL group, finns med på plats 77 på listan. På plats 206 och 211 återfinns även konkurrenten Splay och djurfoderbolaget Vetzoo, som såldes till finska Musti ja Mirri i höstas.  

Läs även: Djur-affär: Vetzoo köps upp av finsk jätte 

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera