Annons

Bolaget ser din dolda ohälsa – får Axel Johnsons Novax som delägare

Hemmakontoret kan skapa slitage i både kropp och själ, något hälsoföretaget Onelabs plattform ska råda bot på. Nu tar bolaget in 40 miljoner kronor i en runda som leds av Axel Johnsons investeringsbolag Novax. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Onelab erbjuder digitala hälsoundersökningar till företag som vill stävja ohälsa bland medarbetarna. Bolaget erbjuder tre undersökningspaket, där det dyraste kartlägger alltifrån den psykosociala arbetsmiljön till sköldkörteln.

Sedan covid–19 erbjuder Onelab även provtagningar på distans. Vid en distanshälsoundersökning får man tillgång till ett provtagningskit med instruktioner för utförandet. Testet skickas sedan till laboratoriet. 

”Vi vill erbjuda rätt vård i rätt tid, innan kostnaderna och konsekvenserna blir stora både för företaget och för individen. Vad som händer sedan är beroende på vilka önskemål medarbetare har och vilka möjligheter företaget har. Nästa instans kan vara den offentliga vården, men det kan även vara olika försäkringslösningar som bolaget har”, säger vd:n och medgrundaren David Strömbeck.

Bolaget omsatte 13,4 miljoner kronor under 2019 och när boken stängs för 2020 räknar bolaget med en tillväxt på 50 procent. 

”När hemmet nu har blivit den primära arbetsplatsen blir det mycket svårare för företagen att hålla koll på de anställdas mående. Under pandemin har vi i Sverige inte heller sökt vård i samma utsträckning som tidigare. Detta gör att vi byggt upp en skuld i form av icke hanterad ohälsa. Vi ser till exempel att riskfaktorer för diabetes har ökat och att övervikt, stillasittande och viss psykisk ohälsa har påverkats negativt av hemarbete. Det gör vårt uppdrag än mer angeläget”, kommenterar Onelabs vd David Strömbeck. 

Axel Johnsons investeringsbolag Novax går nu in som delägare i OneLab, och i samband med det tillförs bolaget omkring 40 miljoner kronor, varav merparten kommer från Novax. med det blir David Strömbeck och medgrundaren Erik Björkegren tillsammans med Novax bolagets största ägare. Båda grundarna är ingenjörer, och David Strömbeck är även biomedicinare, medan Erik Björkegren är ekonom. 

Resursförstärkningen ska gå till produktutveckling, och till tillväxt såväl inom som utanför Sverige.

”Traditionell företagshälsa fokuserar främst på rehabilitering och resurserna sätts överlag in för sent. Inte minst psykisk ohälsa utvecklas snabbt, vilket kan motverkas genom att identifiera problemen i tid. I och med att Onelabs plattform fungerar förebyggande sparar företag både tid och pengar och framför allt, medarbetarnas hälsa”, kommenterar Josef Bexell, sektorsansvarig för Hälsa och Friskvård på Novax.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer