Annons
Marianne Larsson på Innovation Skåne, som kommer att driva projektet.

Boom för startups inom e-hälsa – får 50 EU-miljoner

”Appen ett bevis på att labbmetoden fungerar” SPONSRAT AV Postnord

Jordan Belfort, tidigare aktiemäklare, känd från filmen Wolf of Wallstreet

”Wolf of Wall Street” om kryptotrenden: ”Största bedrägeriet någonsin”

Gigstrs vd Rasmus Solholm

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Bofink vill optimera bolån – tar in namnkunnigt kapital

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Boom för startups inom e-hälsa – får 50 EU-miljoner

Marianne Larsson på Innovation Skåne, som kommer att driva projektet.
Marianne Larsson på Innovation Skåne, som kommer att driva projektet.
Tillsammans med Region Skåne och en rad nordiska aktörer satsar EU 50 miljoner kronor på att göra Skåne till en världsledande region inom uppkopplad hälsa. Pengarna ska komma minst 100 nordiska startupbolag till del.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den europeiska regionala utvecklingsfonden Interreg har sagt ja till projektet New Industry Accelerator, ett projekt med en budget på 50 miljoner kronor. Pengarna ska gå till att hjälpa minst 100 nordiska startups att växa och skapa minst 700 nya jobb inom området uppkopplad hälsa.

Om ett bolag har en idé men inte tekniken så kan vi hjälpa dem

”Nu får vi resurser för att hjälpa startups med teknik, att hitta rätt kunder på nya marknader men också möjlighet att hjälpa till med vägledning i regulatoriska frågor som följer med den nya tekniken”, säger Marianne Larsson, innovationschef på Innovation Skåne som kommer att driva projektet.

Konkret innebär New Industry Accelerator bland annat att man bygger ett Connectivity Garage i Lund där bolag kan få hjälp med allt från att bygga prototyper till design och teknikutveckling. 

”Om ett bolag har en idé men inte tekniken så kan vi hjälpa dem med det de behöver för att ta fram den och göra de tester som krävs”, säger Marianne Larsson.

Läs mer: Min Doktor sluter avtal med Trygg-Hansa

I Silicon Valley sätter man också upp ett program där bolag kan få hjälp att anpassa produkter till marknaden.

Uppkopplad hälsa har vuxit kraftigt de senast åren. Enligt en rapport från analysföretaget Research and Markets tidigare i år kommer den globala marknaden för uppkopplad digital hälsa att vara värd 115 miljarder dollar år 2025.

Av de minst 100 startups som ska få hjälp att ta fram prototyper och hitta kunder på kritiska marknader räknar Marianne Larsson med att 20 företag blir internationella snabbväxare.

”Det klassiska är att startups letar kapital för att kunna bygga prototyper och utveckla teknik och där ska vi fungera som ett smörjmedel. Mycket av våra pengar kommer att gå till resurser för att hjälpa bolag med teknologi och hjälpmedel som företagen snabbt kan komma ut internationellt”, säger hon.

New Industry Accelerator blir ingen klassisk accelerator eller inkubator. Marianne Larsson vill hellre se det som ett komplement.

”Vi ska ta ett helhetsgrepp på en snabbt växande jätteindustri och göra Norden till en ledande region i världen”, säger hon.

Projektet leds av Innovation Skåne i samarbete med Oslo Medtech i Norge, Cobis i Danmark och Sahlgrenska Science Park, Smile Incubator och Invest in Skåne från Sverige. Projektet löper över tre år.

Läs mer: Genombrott för vårdbolaget Visiba i Stockholm


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post