Annons

Börje Ekholms techbolag vinnare på fallande börs

Ericsson vd Börje Ekholm är delägare i Acosense. Foto: Jesper Frisk
Ericsson vd Börje Ekholm är delägare i Acosense. Foto: Jesper Frisk Foto: Jesper Frisk
En order från Stora Enso får ljudbolaget Acosense att stiga drygt 8 procent på börsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Acosense tillhörde onsdagens vinnare på en i övrigt fallande börs efter att företaget presenterat order från skogsjätten Stora Enso värd 1,8 miljoner kronor.

Vid 12-tiden var aktien upp drygt 11 procent till 7,95 kronor. Följ aktien på DI.se.

Göteborgsföretaget meddelade i morse att man har fått en order på åtta stycken Acospector-instrument för att analysera egenskaper på vätskor i olika processavsnitt vid bruket i Skoghall. Leveranserna kommer att ske under det tredje och fjärde kvartalet.

Acosense är en nykomling och tog plats på Aktietorget i mitten av mars.

Läs även: Många bränner sig på glödheta tech-noteringar

"Vi är naturligtvis jätteglada för den här beställningen och det här är den typen av affär som vi satsar på att göra i Acosense. Att gå från ett instrument till att installera flera instrument samtidigt och på så sätt hjälpa kunden att digitalisera ett eller flera processavsnitt", säger vd Per Hellman i en kommentar.

Acosense-chefen vill inte ge några kommentarer hur offertläget ser ut.

"Vårt fokus är nu att fortsätta att bearbeta marknaden. Det här är en jättebra referenskund för oss naturligtvis. Framöver hoppas vi såklart på fler liknande order", säger han.

Acosense erbjuder den globala processindustrin instrument som analyserar vätskors egenskaper med hjälp av ljud. Instrumenten möjliggör för kunderna att analysera och optimera sina processer, vilket ska leda till lägre kostnader och minskad energi- och miljöbelastning.

Ericssons vd Börje Ekholm återfinns i ägarlistan till Acosense. I mitten av mars ägde han 51 000 aktier i bolaget, eller motsvarande 1,2 procent.

Läs mer: Ljudbolaget Acosense rusar i börspremiären

Finwire / Di Digital

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer