Annons
Marcus Lindqvist, vd för Qliro.

Börsens glädjefnatt efter Qliros besked

Så fattar Saltå Kvarn smartare affärsbeslut SPONSRAT AV Climber

Foto: Vipps/Press

”Norska Swish” blir ett eget företag

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Börsens glädjefnatt efter Qliros besked

Marcus Lindqvist, vd för Qliro.
Marcus Lindqvist, vd för Qliro.
Qliro visar en kraftig förbättring av rörelseresultatet och en stark tillväxt i bolagets Klarna-utmanare. På börsen jublas det över Qliros besked och aktien rusar.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Rapporten för Qliros fjärde kvartal visar att bolaget vänt förlust till vinst. Rörelseresultatet landade på 25,6 miljoner kronor, att jämföra med minus 32 Mkr motsvarande kvartal i fjol. I den jämförelsesiffran ingår dock kostnader för en lagerflytt som Lekmer gjorde under fjärde kvartalet i fjol och som påverkade rörelseresultatet negativt med 26,2 Mkr.

Omsättningen under fjärde kvartalet ökade med 2 procent och uppgick till strax över 1,5 miljarder kronor.

Läs mer: Han blir ny vd på Nelly

Qliro gick också ut med en ny strategisk inriktning och nya finansiella mål. Från och med nu ska bolaget fokusera på affärsområdena Marketplace (CDON), Fashion (bland annat e-handelsbutiken Nelly) och Financial Services, som består av bolagets Klarna-utmanare, betal- och konsumentfinansieringslösningen Qliro. Tjänsten gör enligt Qliro det ”möjligt för konsumenter att handla tryggt på nätet”.

Det är i Financial Services som tillväxten är kraftigast. Under fjärde kvartalet växte segmentet med över 70 procent jämfört med samma kvartal i fjol och intäkterna uppgick till 71,8 Mkr. Affärsområdet ska under 2019 uppnå ett rörelseresultat om lägst 150 miljoner kronor.

Qliro skriver i kvartalsrapporten att bolagets förbättrade bruttomarginal, från 14,5 procent till 18,7 procent, beror på "Nellys fokus på egna varumärken och fortsatta arbete med sortimentsstrategin samt Qliro Financial Services fortsatta resultatökning".

Läs mer: Modesajten Na-kd växer kraftigt – tar in 140 miljoner

E-handelsbutiken Nellys rörelseresultat uppgick till 30,4 Mkr, att jämföra med minus 4,1 Mkr motsvarande kvartal i fjol.

Två e-handelsbutiker ingår dock inte i några av Qliros nya kärnområden: Gymgrossisten och Lekmer. Nu ska bolaget söka partnerskap för de butikerna.

”Vi kommer aktivt att söka potentiella partnerskap för att möjliggöra fortsatta investeringar och nyttja de möjligheter som den pågående konsolideringen i respektive bransch skapar i syfte att generera ytterligare aktieägarvärden”, skriver Qliro i rapporten om Gymgrossisten och Lekmer.

På börsen jublar man över Qliros besked. Strax före klockan 10 på onsdagsmorgonen var aktien upp med hela 23 procent (följ kursen här). Aktien har tidigare underpresterat på börsen men tycks nu ha vänt trenden. Det senaste året är aktien upp med drygt 40 procent.

Läs mer: De kan köpa Kinneviks sorgebarn


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post