Hoppa till innehållet

Börsfloppen lanserar ny videotjänst – aktien rusar 160 procent

Videostreamingbolaget Bambuser lanserar en ny videotjänst ihop med Na-kd och Monki. Aktien stiger kraftigt.

Foto: Veronica Kindblad

På förmiddagen meddelade Bambuser BUSER -9,87%Dagens utveckling att man lanserar en ny tjänst inom livevideo för nätshopping med klädhandlare Na-kd och H&M-ägda Monki som första kunder.

Tanken är att detaljhandlare ska kunna livesända på sina egna sajter och i videoflödet även interagera med kunder och sälja produkter.

”När konsumenten tänker live så handlar det inte om nyheter på tv längre. Det finns i sociala medier och inom gamingvärlden. Nu ser vi en stor möjlighet för detta i retailbranschen”, säger Maryam Gharemani, Bambusers vd.

Efter beskedet steg aktien kraftigt från låga nivåer. Efter några timmar handel hade kursen stigit med 120 procent till 2,1 kronor. (Följ kursen här.)

Bambuser grundades 2007 utvecklade tidigt en banbrytande teknik för livesänd video men har än så länge haft svårt att nåt ut kommersiellt. 

Under första halvåret i år uppgick omsättningen till blygsamma 1,6 miljoner kronor, en minskning med 29 procent mot samma period 2018.

Vid stängning på onsdagen hade aktiekursen fallit med 84 procent sedan första handelsdagen i maj 2017.

Nu hoppas Maryam Gharemani, som tillträdde på vd-posten i mars 2018, att ”livecommerce”-trenden ska få bolaget att börja växa igen.

”När jag tog över handlade det om en turnaround. Bolaget hade en fantastisk grundteknik men ingen kommersiell produkt som låg rätt i tiden. Jag ser en positiv kursutveckling, självklart”, säger hon.

”Vi behöver en produkt vi kan ta betalt för och börja omsätta riktiga pengar. Vi har ingen guidance att gå ut med i nuläget.”

Med sig har Bambuser flera nya delägare som under 2019 har investerat totalt 35 miljoner kronor genom nyemissioner. En av de nya storägarna är investmentbolaget Wellstreet.

”Vi ser ingen aktör som låter återförsäljarna genomföra livesändningarna själva. Det är ofta marknadsplatser som erbjuder det fönstret”, säger Maryam Gharemani.

Rättelse: Wellstreet är en av Bambusers största ägare, inte majoritetsägare som texten tidigare angav.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera