Annons

Börsfloppen lanserar ny videotjänst – aktien rusar 160 procent

Foto: Veronica Kindblad
Videostreamingbolaget Bambuser lanserar en ny videotjänst ihop med Na-kd och Monki. Aktien stiger kraftigt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På förmiddagen meddelade Bambuser att man lanserar en ny tjänst inom livevideo för nätshopping med klädhandlare Na-kd och H&M-ägda Monki som första kunder.

Tanken är att detaljhandlare ska kunna livesända på sina egna sajter och i videoflödet även interagera med kunder och sälja produkter.

”När konsumenten tänker live så handlar det inte om nyheter på tv längre. Det finns i sociala medier och inom gamingvärlden. Nu ser vi en stor möjlighet för detta i retailbranschen”, säger Maryam Gharemani, Bambusers vd.

Efter beskedet steg aktien kraftigt från låga nivåer. Efter några timmar handel hade kursen stigit med 120 procent till 2,1 kronor. (Följ kursen här.)

Bambuser grundades 2007 utvecklade tidigt en banbrytande teknik för livesänd video men har än så länge haft svårt att nåt ut kommersiellt. 

Under första halvåret i år uppgick omsättningen till blygsamma 1,6 miljoner kronor, en minskning med 29 procent mot samma period 2018.

Vid stängning på onsdagen hade aktiekursen fallit med 84 procent sedan första handelsdagen i maj 2017.

Nu hoppas Maryam Gharemani, som tillträdde på vd-posten i mars 2018, att ”livecommerce”-trenden ska få bolaget att börja växa igen.

”När jag tog över handlade det om en turnaround. Bolaget hade en fantastisk grundteknik men ingen kommersiell produkt som låg rätt i tiden. Jag ser en positiv kursutveckling, självklart”, säger hon.

”Vi behöver en produkt vi kan ta betalt för och börja omsätta riktiga pengar. Vi har ingen guidance att gå ut med i nuläget.”

Med sig har Bambuser flera nya delägare som under 2019 har investerat totalt 35 miljoner kronor genom nyemissioner. En av de nya storägarna är investmentbolaget Wellstreet.

”Vi ser ingen aktör som låter återförsäljarna genomföra livesändningarna själva. Det är ofta marknadsplatser som erbjuder det fönstret”, säger Maryam Gharemani.

Rättelse: Wellstreet är en av Bambusers största ägare, inte majoritetsägare som texten tidigare angav.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer