Annons

Börsfloppen minskar sin emission – grundaren miljonköper

Fundedbymes grundare Daniel Daboczy.
Fundedbymes grundare Daniel Daboczy.
Efter ett kursfall tvingas Fundedbyme sänka teckningskursen i sin planerade nyemission. Crowdfundingbolagets grundare Daniel Daboczy utlovar att själv teckna aktier till ett miljonbelopp. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nyligen kunde Di Digital rapportera att Fundedbyme avser att genomföra en riktad emission på nästan 10 Mkr där priset på aktien sattes till 7,25 kronor.

Men när beskedet kom dök Fundedbyme nedåt på börsen, vilket alltså innebär att det skulle bli billigare för investerare att köpa aktien på börsen än att gå in i nyemissionen. 

Nu har Fundedbyme tvingats sänka teckningskursen i företrädesemissionen till 4,45 kronor per aktie. 

Därmed kommer emissionen endast inbringa 6 miljoner kronor vid fullteckning, mot tidigare 9,6 miljoner kronor. 

Styrelsen kan vid stort intresse utöka nyemissionen med 3,0 miljoner kronor, mot tidigare summan på 5,0 miljoner kronor. 

Vd:n och grundaren Daniel Daboczy har själv åtagit sig att teckna aktier värda på 1 Mkr i emissionen, det vill säga 17 procent av det totala beloppet.

Under 2018 redovisade Fundedbyme ett minusresultat på 14,7 Mkr efter engångsposter. Vid årsskiftet hade bolaget 6,7 miljoner kronor i kassan. Om förlusterna varit konstanta under 2019 skulle det innebära att Fundedbyme utan kapitaltillskott inom kort skulle kunna befinna sig i en ansträngd likviditetssituation.

(Di Digital/Finwire)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer