Annons

Börsjätten Delivery Hero köper svenska Hungrig.se

Hungrig.se:s grundare och vd Samir Bachkami blir ny chef för Delivery Hero i Sverige.
Hungrig.se:s grundare och vd Samir Bachkami blir ny chef för Delivery Hero i Sverige.
Tyska Delivery Hero köper Hungrig.se. Grundaren Samir Bachkami bli ny Sverigechef för börsjätten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den tyska börsjätten Delivery Hero förvärvar svenska Hungrig.se för en hemlig summa. Bolaget är en uppstickare på marknaden för matleveranser från restauranger. 

Under 2017 redovisade Hungrig.se en omsättning på 38 miljoner kronor och en vinst på 315 000 kronor. 

Delivery Hero ökar, i och med köpet, sin närvaro i södra Sverige.

”Vi är oerhört glada över att ha Hungrig.se ombord. Med sin starka lokala närvaro och entreprenörsanda kompletterar man Delivery Hero perfekt”, säger Carl Tengberg, Nordenchef för Delivery Hero.

Hungrig.se blir Delivery Heros tredje varumärke i Sverige, och det fjärde i Norden. Sedan tidigare driver man Onlinepizza i Sverige, Pizza-Online.fi i Finland och Foodora i Sverige, Finland och Norge.

Ny chef för Delivery Heros hela verksamhet i Sverige blir Samir Bachkami, vd och grundare av Hungrig.se. Samir startade bolaget för tio år sedan och har sedan dess drivit upp bolaget för i dag omfatta 60 anställda vid huvudkontoret i Lund.

”Jag går in med full energi och fokus i min nya roll där jag tillsammans med teamen från alla bolag ska bygga Sveriges bästa takeaway- och delivery-upplevelse. Våra kunder ska få ett ännu bättre utbud och restaurangerna en ännu större kundkrets”, säger Samir Bachkami.

Läs mer: Delivery Hero säljer sin matleveransverksamhet i Tyskland 

Förutom huvudkontoret i Lund har Hungrig.se 15 lokala kontor runt om i landet, som ansvarar för de 22 städer där Hungrig.se i dag är verksamma. Delivery Hero har sedan tidigare tre kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping. 

Delivery Hero värderas till 82 miljarder kronor på Frankfurt-börsen. Bolaget grundades av svensken Niklas Östberg som även är vd. Koncernen finns över hela världen under olika varumärken och konkurrerar med jättar som Uber Eats och Just Eat. 

Läs mer: Niklas Östberg en av 41 techmiljardärer 2018 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer