Annons

Börskandidaten tar in kapital – nära miljardvärdering

Readlys vd Maria Hedengren.
Readlys vd Maria Hedengren.
Svenska Readly – som brukar kallas för ”Spotify för tidningar” – tar in 157 miljoner kronor. Pensionsjätten tredje AP-fonden leder rundan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har tidigare rapporterat att den digitala prenumerationstjänsten Readly – ett ”Spotify för tidskrifter” – gör sig redo för en börsnotering.

Nu säkrar bolaget 157 miljoner kronor, i en runda som leds av tredje AP-fonden. Den stora investeringen minskar knappast spekulationerna.

Vanligtvis investerar AP-fonderna endast i onoterade bolag om dessa är på väg att börja handlas offentligt.

”Att gå till börsen är ett alternativ vi tittar på i framtiden”, säger Readlys vd Maria Hedengren. 

Bakom de 157 miljonerna återfinns både nya och befintliga investerare, som Zouk Capital and Swedbank Robur – som tidigare investerat upp till 100 miljoner kronor i Readly. 

”Det är en positiv dag och en positiv nyhet. Vi tycker att det är ett bra kvitto att vi får det här förtroendet med en så stor investering med både befintliga och nya aktieägare”, säger Maria Hedengren. 

Investeringen på 157 miljoner motsvarar en ägarandel på 17,3 procent, vilket ger en värdering på drygt 900 miljoner kronor. 

De 157 miljonerna ska investeras i produktutveckling och marknadsföring i flera länder. Just nu är man utöver Sverige aktiva i Italien, Storbritannien, Irland, Nederländerna, Tyskland, Österrike, Schweiz och USA. 

Under 2018 växte Readlys intäkter med 55 procent, till knappt 200 miljoner kronor. Tyskland är i dag är den största marknaden för bolaget, följt av Storbritannien och Sverige på tredje plats. 

Läs mer: Izettles tidigare finanschef redo att ta Readly till börsen 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer