Hoppa till innehållet

Techbuddy kapar värderingen – för att få börsprofilen som delägare

Gigbolaget Techbuddy sänker värderingen med två tredjedelar i sin pågående emission. Orsaken är att börsprofilen Ilija Batljan erbjudit sig att investera 5 miljoner kronor – men bett om en kraftig rabatt.

Ilija Batljan, grundare och vd för börsnoterade SBB, och Techbuddys vd Tahero Nori.
Ilija Batljan, grundare och vd för börsnoterade SBB, och Techbuddys vd Tahero Nori.

Techbuddys vd Tahero Nori byter kurs i bolagets emission på crowdfundingsajten Pepins.

För att locka till sig en investering på 5 miljoner kronor från Ilija Batljan, grundare och vd för börsnoterade SBB, erbjuder han en kraftig rabatt. Detta eftersom Techbuddys vd anser att hans investering får en stor positiv inverkan.

”Ilija Batljan är self made. Jag gillar honom och tror han kommer kunna bidra hur mycket som helst till Techbuddy”, säger Tahero Nori. 

Han fortsätter:

”Självklart ska alla 'buddies', anställda, vänner och andra som tror på Techbuddy och investerat via Pepins få samma villkor. Genom detta upplägg har vi tillfört både ny kompetens och nya ambassadörer,” säger Tahero Nori.

Pepins vd Julia Reuszner förklarar läget såhär:

”Vi har haft en pågående emission. Sedan har det kommit in en investerare som bolaget tyckte var viktig och bra. Han får nu köpa aktier för fem miljoner kronor till ett pris som är en tredjedel av den ursprungligen tänka värderingen. Naturligtvis kommer denna fördelaktiga värdering alla till del. Vi har stoppade emissionen i förra veckan. Den öppnar igen på fredag.”

Läs mer: Techbuddy emitterar aktier för 8–20 miljoner kronor på Pepins  

Hur mycket kapital ska Techbuddy ta in?

”Det reviderade målet är nu att ta in 9 miljoner kronor till en nivå som värderar bolaget till 100 miljoner kronor, exklusive själva emissionsbeloppet.”

Är emissionen öppen för allmänheten?

”Ja, men det är ett speciellt förfarande med ett lösenord. Detta eftersom vi inte inte gjort due diligence som vi i vanliga fall alltid gör. Vi informerar intressenterna om detta.” 

Varför detta speciella upplägg?

”Därför att emissionen har i första hand varit riktad till familj, anställda, 'buddies' och personer i nätverket.”

Enligt vd Tahero Nori räcker de 9 miljoner kronorna för att ta Techbuddy fram till nästa finansieringsrunda.

Ska ni ta in mer kapital till samma värdering?

”Nej. Det kommer att ske till en högre värdering. Vi får se vad som händer. Vi fokuserar på tillväxt nu.” 

I förra veckan stod det klart att Margaux Dietz, en av Sveriges största influencers, investerar i bolaget. Hon uppges gå in med 100 000 kronor.

Techbuddy beskrivs ibland som ett ”Uber för techsupport” eftersom den kopplar samman tekniker med privatpersoner och småföretagare som behöver teknisk hjälp.

Av informationen på Pepins.com framgår att Techbuddys intäkter uppgick till 17,3 Mkr under 2018. Rörelseresultat före avskrivningar och räntekostnader (EBITDA) uppgick samma år till -13,8 Mkr.

Prognosen för 2019 är en omsättning på cirka 30 Mkr i Sverige och Spanien. 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera