Annons

Techbuddy kapar värderingen – för att få börsprofilen som delägare

Ilija Batljan, grundare och vd för börsnoterade SBB, och Techbuddys vd Tahero Nori.
Ilija Batljan, grundare och vd för börsnoterade SBB, och Techbuddys vd Tahero Nori.
Gigbolaget Techbuddy sänker värderingen med två tredjedelar i sin pågående emission. Orsaken är att börsprofilen Ilija Batljan erbjudit sig att investera 5 miljoner kronor – men bett om en kraftig rabatt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Techbuddys vd Tahero Nori byter kurs i bolagets emission på crowdfundingsajten Pepins.

För att locka till sig en investering på 5 miljoner kronor från Ilija Batljan, grundare och vd för börsnoterade SBB, erbjuder han en kraftig rabatt. Detta eftersom Techbuddys vd anser att hans investering får en stor positiv inverkan.

”Ilija Batljan är self made. Jag gillar honom och tror han kommer kunna bidra hur mycket som helst till Techbuddy”, säger Tahero Nori. 

Han fortsätter:

”Självklart ska alla 'buddies', anställda, vänner och andra som tror på Techbuddy och investerat via Pepins få samma villkor. Genom detta upplägg har vi tillfört både ny kompetens och nya ambassadörer,” säger Tahero Nori.

Pepins vd Julia Reuszner förklarar läget såhär:

”Vi har haft en pågående emission. Sedan har det kommit in en investerare som bolaget tyckte var viktig och bra. Han får nu köpa aktier för fem miljoner kronor till ett pris som är en tredjedel av den ursprungligen tänka värderingen. Naturligtvis kommer denna fördelaktiga värdering alla till del. Vi har stoppade emissionen i förra veckan. Den öppnar igen på fredag.”

Läs mer: Techbuddy emitterar aktier för 8–20 miljoner kronor på Pepins  

Hur mycket kapital ska Techbuddy ta in?

”Det reviderade målet är nu att ta in 9 miljoner kronor till en nivå som värderar bolaget till 100 miljoner kronor, exklusive själva emissionsbeloppet.”

Är emissionen öppen för allmänheten?

”Ja, men det är ett speciellt förfarande med ett lösenord. Detta eftersom vi inte inte gjort due diligence som vi i vanliga fall alltid gör. Vi informerar intressenterna om detta.” 

Varför detta speciella upplägg?

”Därför att emissionen har i första hand varit riktad till familj, anställda, 'buddies' och personer i nätverket.”

Enligt vd Tahero Nori räcker de 9 miljoner kronorna för att ta Techbuddy fram till nästa finansieringsrunda.

Ska ni ta in mer kapital till samma värdering?

”Nej. Det kommer att ske till en högre värdering. Vi får se vad som händer. Vi fokuserar på tillväxt nu.” 

I förra veckan stod det klart att Margaux Dietz, en av Sveriges största influencers, investerar i bolaget. Hon uppges gå in med 100 000 kronor.

Techbuddy beskrivs ibland som ett ”Uber för techsupport” eftersom den kopplar samman tekniker med privatpersoner och småföretagare som behöver teknisk hjälp.

Av informationen på Pepins.com framgår att Techbuddys intäkter uppgick till 17,3 Mkr under 2018. Rörelseresultat före avskrivningar och räntekostnader (EBITDA) uppgick samma år till -13,8 Mkr.

Prognosen för 2019 är en omsättning på cirka 30 Mkr i Sverige och Spanien. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer