Annons

Bostadsappen fyller på kassan: ”Största utbudet av mäklarannonser”

Marcus Abler (tv) och Fredrik Rimmius är Habitys grundare.
Marcus Abler (tv) och Fredrik Rimmius är Habitys grundare. Foto: Press
Bostadsappen Habity, som till exempel samlar mäklarannonser, tar in ytterligare 15 miljoner kronor. Finansieringsrundan leds av Schibsted.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Habity, vars app samlar bostadsrelaterade tjänster, tar in 15 miljoner kronor i kapital i en finansieringsrunda som leds av den befintliga ägaren Schibsted. Det framgår av ett pressmeddelande.

Startupbolaget samlar exempelvis bostadsannonser och säger sig har det största utbudet av mäklarannonser. Sedan tillkommer 7.000 objekt som enligt bolaget är ”off market”.

”Vi brinner för att bygga den absolut bästa användarupplevelsen för hur du hittar och tar hand om ditt hem”‚ säger Marcus Abler, Habitys vd.

Även en anonym affärsängel deltar i finansieringsrundan, rapporterar Breakit.

Sedan tidigare har bland andra Tony Högqvist, hög chef på Airbnb, riskkapitalbolaget Wellstreet och Ted Persson på EQT Ventures gått in i Habity.

På Habitys plattform kan användare både koppla upp bostad och bank. Sedan ska man kunna hantera kostnader och utgifter samt till exempel beställa hushållsnära tjänster. 

Appen ska också kunna användas vid försäljning av bostaden, titta på andra bostäder som är till salu eller skicka förfrågningar för att höra om andra är intresserade av att sälja.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer