Annons

Bråket som fick bitcoin att rasa 20 procent

Bitcoin tappade ytterligare i värde under onsdagen.
Bitcoin tappade ytterligare i värde under onsdagen.
En konflikt om kryptovalutans framtida prestanda fick priset att rasa under helgen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bitcoin har tappat rejält i värde under helgen. Den virtuella valutan är ned nästan 20 procent på en konflikt som blossat ut mellan branschens olika aktörer, skriver Wall Street Journal.

Konflikten involverar den digitala valutans utvecklare, börser och andra deltagare. I fokus för bråket ligger en teknisk fråga som avser hur stort ett block eller parti av transaktioner som bör få processas på bitcoin-nätverket. För närvarade kan endast ett block på maximalt en megabyte bearbetas. Vissa i branschen önskar dock att höja denna kapacitet men kommer aktörerna inte överens finns risk att det uppstår två versioner av valutan.

Läs mer: Bitcoin når sitt högsta värde på nästan tre år

Bråket kring storleken på blocket har pågått i nästan två år men alltså fått riktigt genomslag först under den gångna helgen. Samtidigt valde den amerikanska finansinspektionen, SEC, under förra helgen att avslå en begäran om att skapa den första börshandlade fonden, ETF, för kryptovalutan.

Läs även: Därför är blockkedjan hetast på hetaste techmässan

SEC:s nekande till en bitcoin-ETF var däremot relativt väntad och fick ingen större inverkan på priset, mer än ett väldigt kortsiktigt jack i kurvan, när det tillkännagavs.

Priset för en bitcoin ligger i skrivande stund på 1 019 dollar, att jämföra med toppen på 1 259 dollar i förra veckan.

Finwire/Di Digital

Läs mer: Guldruschen som kom av sig

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer