Annons

Brakförlust för Angry Birds-skaparna

Finskgrundade Rovio sysselsätter ungefär 35 personer i Stockholm.
Finskgrundade Rovio sysselsätter ungefär 35 personer i Stockholm. Foto: Oskar Omne
Rovio, den finska studion bakom mobilspelsfenomenet Angry Birds, redovisar stora förluster för helåret 2015. Nyligen sparkade bolaget en tredjedel av sin personal. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Trots en stark premiär för prestigetiteln Angry Birds 2 i fjol så råder fortsatt tuffa tider på det en gång så lönsamma mobilspelsföretaget Rovio.

I höstas gjorde sig bolaget av med en tredjedel av sin personal. Nu redovisar man en brakförlust för helåret 2015. 

Omsättningen för helåret landade på 142 miljoner euro, motsvarande drygt 1,3 miljarder kr, ett tapp från 158 miljoner euro i fjol. Rörelseresultatet landade på minus 13 miljoner euro, motsvarande 120 Mkr. I fjol redovisade Rovio en vinst på 77 miljoner euro, motsvarande 713 Mkr. 

Av intäkterna kom 114 miljoner euro, motsvarande drygt 1 miljard kr, från spelförsäljning. 

Siffrorna kan jämföras med de från Supercell, också det en finsk spelstudio med supersuccén Clash of Clans på meritlistan. I fjol omsatte Supercell 19,6 miljarder kr och gjorde en vinst på 7,9 miljarder kr. 

Rovio skyller förlusterna dels på omstruktureringskostnader, dels på investeringar i den kommande Angry Birds-filmen, som ska ha premiär i maj. 

"Det här årets första kvartal är redan lönsamt. Vår prognos för resten av året är positiv", säger vd Kati Levoranta i en kommentar, uppger sajten Venturebeat

Rovio Stockholm, som var den studio som utvecklade Angry Birds 2, sysselsätter idag ungefär 35 personer. 

Läs även: Rovios Sverigechef om Angry Birds 2-släppet: "Rätt nervöst nu"

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer