Hoppa till innehållet

Brakförlust för heta hälsoappen Lifesum

Lifesums omsättning ökar kraftigt men förlusten på 25 miljoner kronor är tre gånger så hög som föregående år. ”Vi siktar på att bli lönsamma om ett år”, säger Marcus Gners, operativ chef.

Lifesums medgrundare och operativa chef Marcus Gners.
Lifesums medgrundare och operativa chef Marcus Gners.

(Di Digital/Helsingfors) Stockholmsbolaget Lifesums (NTL) app hjälper användarna att leva mer hälsosamt genom att hålla koll på såväl matintag som träningsrutiner. Sedan starten 2009 har appen lockat till sig cirka 16 miljoner användare, en siffra som ökar med mellan 15 000 och 20 000 per dag, enligt bolaget.

Användartillväxten är ett av skälen till att en rad delägare, däribland Nokia Growth Partners, nyligen investerade ytterligare 85 miljoner kronor i Lifesum till en värdering på nära 400 Mkr.

Även omsättningen växer i hög takt, kan Di Digital rapportera. Den senaste årsredovisningen, som sträcker sig till april i år, visar att Lifesum ökar sin omsättning från 32,8 miljoner kronor till 54,4 Mkr.

Mer från Slush 2016: Svenskbackade Clue tar in 170 miljoner

Samtidigt fortsätter bolagets förlust att öka, från 8,2 Mkr till 25 Mkr. Men förlusten är enligt plan, säger Lifesums operativa chef Marcus Gners till Di Digital på Slush.

”Vi siktar på att bli lönsamma om ett år men att bli lönsam är inte ett kortsiktigt mål. Om vi ser att vi kan få bra utveckling på en investering, då ska vi ju göra den”, säger Marcus Gners.

Foto:
Marcus Gners diskuterar health tech på scen på Slush.

Enligt Marcus Gners ska kapitalet från i somras hjälpa Lifesum att hantera förlusterna och samtidigt utveckla flera nya funktioner.

”Nu satsar vi det här kapitalet på att utveckla Lifesum inom flera olika områden”, säger Marcus Gners.

Om vi ser att vi kan få bra utveckling på en investering, då ska vi ju göra den.

Förutom att anställa fler utvecklare och personer inom marknadsföring har bolaget tagit fram flera nya tjänster som snart lanseras. Det handlar till exempel om ett sätt för Lifesum-användare att interagera med varandra i appen och en jämförelsetjänst mellan olika varor.

”Genom den kan man scanna två varor i butiken för att se vilken av dem som exempelvis har mest tillsatt socker och på det viset hjälpa användaren att välja vilket produkt som är bäst för honom eller henne”, säger Marcus Gners.

Foto:

Läs även: Lifesum-doldisar storsäljer och vill starta nytt

Lifesum släpper också ett verktyg som ger användaren poäng beroende på hur bra den äter och motionerar.

Även om de nya tjänsterna ska släppas före årsskiftet är det först i januari, då folk i vanlig ordning försöker fullfölja sina nyårslöften, som Marcus Gners tror att Lifesum kommer att se resultaten.

”Januari blir väldigt intressant för oss. Anledningen till att vi släpper de här nu är för att kunna testa dem för att förbättra dem i tid till januari. Något annat vore ett grovt tjänstefel.”

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera