Annons

Brakförlust för Softbank

Weworks medgrundare och tidigare vd Adam Neumann och Masayoshi Son, grundare och vd Softbank.
Weworks medgrundare och tidigare vd Adam Neumann och Masayoshi Son, grundare och vd Softbank.
Teknikinvestmentbolaget Softbank redovisar kraftiga förluster i andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020. Det framgår av delårsrapporten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Softbanks förlust uppgår till 700 miljarder yen, motsvarande 62 miljarder kronor. Det är klart mer än väntat (26 miljarder kronor enligt Bloomberg News analytikersnitt), en siffra som påverkats särskilt av nedskrivningar avseende det nedlagda börsnoteringsfiaskot för innehavet Wework.

Läs mer: Miljardsmäll när Softbank skriver ner superfond 

Omsättningen kom in på 2.300 miljarder yen. Här var 2.390 miljarder väntat. Rörelsevinsten avräknat förluster i den så kallade Visionsfonden, som kanaliserar investeringar till techbolag från företrädelsevis Saudiarabiens statliga överskott, uppgår till 266 miljarder yen, motsvarande 23 miljarder kronor. 

Visionsfondens förluster separat uppgår till 970 miljarder yen, motsvarande - 85 miljarder kronor.

I kvartalsrapporten värderas Wework, ett amerikanskt kontorshotell som föranlett kraftig kritik mot Softbanks okonventionella investeringsstrategi, till 7,8 miljarder dollar. Det kan jämföras med en värdering på 47 miljarder dollar i januari, när Softbank gjorde sin senaste investering i bolaget.

Läs mer: Uppgifter: Grundaren säljer Wework-aktier och lämnar styrelsen 

Softbank är också storägare i bland annat Uber och Slack, bolag som knappast stått för börssuccéer efter noteringar i våras. Ubers aktie föll på tisdagen omkring 10 procent efter en delårsrapport som släpptes efter stängning på måndagen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer