Annons

Brittisk masstämning av Google fick nobben

Larry Page, Googles ena grundare och tidigare vd
Larry Page, Googles ena grundare och tidigare vd Foto: Seth Wenig
En brittisk domstol ger tummen ner till en masstämning mot Google. Användarna tog inte skada av att känslig information från 4,5 miljoner Iphone-ägare samlades in, menar rätten. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En masstämning av Google för dess sätt att bruka användarnas internetvanor fick nobben av en högre domstol i Storbritannien.

Stämningen har varit driven av konsumentaktivisten Richard Lloyd, som fått 20 000 anhängare att skriva på. Den går ut på att Google olagligt samlat in känslig information från uppskattningsvis 4,5 miljoner Iphone-användare via webbläsaren safari under perioden juni 2011 och februari 2012.

Det råder ingen tvekan om Googles roll i insamlandet av informationen, konstaterar domstolen. Däremot går det inte att slå fast att Richard Lloyd och dem han representerar har drabbats av skada så som de brittiska datalagarna anför.

Men Richard Lloyd ger inte upp. Han hoppas få tillstånd till en överklagan.

(TT Nyhetsbyrån/Di Digital)

Läs mer: Experterna om EU:s granskning av Amazon: ”Risk för hårdare regleringar” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer