Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Broadcom drar tillbaka bud på Qualcomm

Foto: Evan Vucci
Singapore-baserade chippjätten Broadcom drar tillbaka ett bud på sin amerikanska konkurrent efter att Donald Trump stoppat affären med hänvisning till att den är ett hot mot nationens säkerhet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den Singapore-baserade teknikkoncernen Broadcom drar tillbaka sitt bud, värderat till 117 miljarder dollar (cirka 960 miljarder kronor), på telekomkoncernen Qualcomm. Det fientliga budet har hängt över Qualcomm sedan i november, men avvisats av bolagets styrelse i flera omgångar.

Broadcom, en stor tillverkare av kretsar för bredbandskommunikation, fattar beslutet två dagar efter det att USA:s president Donald Trump med en presidentorder stoppat affären med hänvisning till att den är ett hot mot nationens säkerhet. Företagen uppmanadei samband med detta att överge planerna.

"Även om vi är besvikna över detta utfall, kommer Broadcom att lyda ordern. Broadcom kommer dock att gå vidare med processen att byta hemvist (tillbaka till USA) och kommer att hålla extrastämma som planerat den 23 mars, 2018", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Broadcom fortsätter samtidigt att arbeta på sin plan att flytta huvudkontoret från Singapore till USA.

TT/Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post