Annons

Brödernas e-sportbolag säkrar friska miljoner i ny runda

Mattias and Markus Lövgren, två av Epulzes grundare.
Mattias and Markus Lövgren, två av Epulzes grundare. Foto: Press.
Det svenska e-sportbolaget Epulze med rötter från Örebro säkrar 57 miljoner kronor genom en finansieringsrunda. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I nyemissionen kommer Svea Ekonomi och norska Carucel Finance in som nya investerare, samtidigt som bröderna Tristan Sjöberg och Michael Knutsson valde att utöka sitt ägande genom Knutsson Holdings.

Epulze låter spelare tävla om pengar i sina favoritspel, däribland de stora e-sportstitlarna Counter-Strike: Global offensive och Dota 2. Likviden från finansieringsrundan ska gå till tillväxtinvesteringar, mot bakgrund av att bolaget går in i en ny expansiv fas. 

Bakom bolaget, som grundades 2015, står bröderna Mattias, Markus och Pontus Lövgren. Epulze har i dag 37 anställda i sex länder.

”Vår användarbas växte kraftigt under 2020 och vi erbjuder i dag en digital plattform av världsklass där vi kan arrangera turneringar med de allra största namnen inom e-sport. Med nya pengar i kassan kommer vi att kunna accelerera tillväxten ytterligare och öka kännedomen om vad vi kan erbjuda”, förklarar Epulzes vd och grundare Mattias Lövgren i en kommentar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer