Annons

Bruten fot ledde till startup – nu tar de in namnkunnigt kapital

Marcus Janback och Nima Boustanian, medgrundare av försäkringsstartupen Insurello. Foto: Jesper Frisk
Marcus Janback och Nima Boustanian, medgrundare av försäkringsstartupen Insurello. Foto: Jesper Frisk
Insurellos digitala plattform hjälper kunderna att få ut mer från sina försäkringar. Nu tar bolaget in omkring 2,4 miljoner kronor från bland annat DHS Ventures och Bo Mattsson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För tre år sedan bröt friidrottaren och amerikansk fotbollsspelaren Marcus Janback foten. Det blev startskottet för försäkringsstartupen Insurello. Hans mor som har jobbat 30 år i försäkringsbranschen hjälpte honom igenom processerna och han fick ersättning från tre bolag för skadan.

"Då insåg jag att det fanns ett stort behov av en digital tjänst som lyser upp i försäkringsdjungeln, så med ersättningarna drog jag och min medgrundare Nima Boustanian igång Insurello", säger han till Di Digital.

Bolaget, som sitter på Handelshögskolans inkubator i Stockholm, grundades sommaren 2016 och lanserade i januari i år en digital lösning som hjälper kunderna att söka försäkringsersättningar. Insurello tar över kommunikationen och processerna med försäkringsbolagen i utbyte mot 25 procent av den eventuella försäkringsersättningen.

Nu har bolaget tagit in omkring 2,4 miljoner kronor från bland annat DHS Ventures. Dessutom har flera av fondens investerare gått in privat, däribland Bo Mattsson (NTL), Lars Lindgren (NTL), Eva Redhe (NTL) och Johan Siwers (NTL). 

Läs mer: Näringslivsprofiler startar exklusiv Handels-fond

"Pengarna ska användas till att vidareutveckla plattformen och för att etablera oss ordentligt på den svenska marknaden."

Enligt Marcus Janback är det vanligt att privatpersoner som skadar sig inte får ut all den ersättning de skulle kunna få.

”Vanliga misstag är att man väntar för länge med att anmäla sin skada, inte ens har koll på att man har rätt till ersättning, eller vet vad som ingår i ens försäkring. Många vet inte att de kan ha rätt till ersättning från flera försäkringar, och inte bara en."

Hur har reaktionerna från försäkringsbolagen varit?

"Den har varit positiv, jag tror att de ser att de kan vinna mycket på oss när vi fått alla bitar på plats. I framtiden kan vi samarbeta för att göra det enklare för kunderna.”

Läs även: De ska ge dig pengarna tillbaka för sena flyg

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer