Annons

Budaktuella hörlursbolaget Zound ökar omsättningen

Zound Industries vd Pernilla Ekman.
Zound Industries vd Pernilla Ekman. Foto: Evelina Carborn
Budaktuella Zound Industries försäljning fortsätter att växa. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Zound ökade omsättningen med 16 procent under andra kvartalet jämfört med samma period i fjol till 494,8 miljoner kronor. 

”Vi är glada över att vi växer i många av våra huvudmarknader där en större andel av försäljningen kommer från vår nya generation av produkter. Vi fortsätter att skala upp våra verksamheter och investerar i både produkter och organisationen för den tillväxt vi ser framför oss de kommande åren”, skriver Martin Axhamre, tillförordnad vd och cfo på Zound Industries.

Di Digital kunde i går avslöja att Zounds skrotade mobilprojekt fortsätter att kosta pengar.

Läs mer: Två år senare – mobilfloppen kostar fortfarande Zound miljonbelopp 

Zound offentliggjorde tidigare i år att aktieägare som kontrollerar mer än 90 procent av står bakom en försäljning eller börsnotering av bolaget. Planen var då att affären ska ske innan årsskiftet.

Enligt tidigare uppgifter till Di Digital förväntar sig ägarna att kunna få ut runt 3 miljarder kronor vid en försäljning av Zound. Bolagets huvudägare är Tommy Jacobsons genom sina två bolag Zenith och Varenne, samt operatören Telia och riskkapitalbolaget Time for Growth.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer