Annons

Budkriget: Hagströmer tar upp kampen med Stenbeck

Cristina Stenbeck, storägare i Kinnevik, och Sven Hagströmer, ordförande för Creades. Har satsat på olika hästar i budkriget.
Cristina Stenbeck, storägare i Kinnevik, och Sven Hagströmer, ordförande för Creades. Har satsat på olika hästar i budkriget.
På ena sidan står startupbolaget Budbee, finansierade av Kinnevik och H&M. Nu får konkurrenten Airmee stöd av Creades och Spotify-miljardären Felix Hagnö. Budkriget är i full gång. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Våren 2018 klev Kinnevik in som ägare i Budbee. Familjen Stenbecks maktbolag investerade då 80 Mkr mot en ägarandel om 20 procent. Det värderade budtjänsten till 400 Mkr, nära 14 gånger omsättningen 2017 som landade på 29,5 Mkr. 

Utöver Kinnevik har Budbee lockat en rad prominenta investerare. Bland de första investerarna i bolaget finns Klarna-vd:n Sebastian Siemiatkowski och H&M-vd:n Karl-Johan Persson. H&M som bolag har också investerat via sin investeringsgren Colab. 

Samtidigt som Budbee 2017 hade fått luft under vingarna startades utmanaren Airmee. Nu har flera tunga investerare valt att satsa på Airmee och det är upplagt för ett budkrig i Sveriges större städer. 

Läs mer: Budbee ska hjälpa H&M med e-handeln 

Airmee tar in totalt 38 miljoner kronor i nytt kapital, enligt Breakit.

Största investerare är riskkapitalbolaget Alfvén och Didriksson, följt av investmentbolaget Creades och Spotify-miljardären Felic Hagnö. 

“Det finns stor potential inom last mile och Airmee har en unik forskningsbaserad teknologi och ett imponerande team med operativ expertis. Teamet har lyckats skala upp sin verksamhet väldigt snabbt för att hantera stora volymer”, säger Ken Liebkind, partner på Alfvén & Didrikson i ett pressmeddelande.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer