Annons

Buildsafe tar in 3 Mkr från Moor och Almi

Fyra av Buildsafes fem grundare, från vänster: Deniss Karavajev, Viktor Broberg, Leo Sydow och Johan Brunedal.
Fyra av Buildsafes fem grundare, från vänster: Deniss Karavajev, Viktor Broberg, Leo Sydow och Johan Brunedal. Foto: Buildsafe
Startupbolaget Buildsafe tar in 3 Mkr från Moor och Almi Invest. Bolagets molntjänst förenklar kommunikationen kring säkerhetsarbetet i byggbranschen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Härom veckan kunde Di Digital rapportera att byggsektorn har halkat efter många andra branscher i sin digitala utveckling. Det gäller inte minst logistiken ute på byggarbetsplatserna där många processer krockar med varandra.

Börsbolaget BIMobject vill lösa en del av problemet med sin virtuella legolåda för byggvaror. Startupbolaget Buildsafe hoppas använda ny teknik för att lösa ett annat problem.

”Buildsafe är en molntjänst som effektiviserar och förenklar säkerhetsarbetet i byggprojekt. I grunden handlar det om att minska ledtiden från det att risker upptäcks till de att de åtgärdas”, säger Leo Sydow, marknadschef på Buildsafe.

Vi var tidigt ute med att prata med Moor om detta.

Han beskriver hur många byggbolag använder papper och penna när de är ute på sina skyddsronder och antecknar briser. Informationen måste sedan skrivas in i en dator och kan först då skickas vidare till alla de andra företagen som är verksamma på en viss byggarbetsplats.

”Projektutförandet är fortfarande mycket analogt. Samtidigt har man ett högt tempo, många inblandade parter och utmaningar med säkerheten. Byggbranschen behöver en digital lösning”, säger Viktor Broberg, vd för Buildsafe.

Läs mer: BIMobjects vd spår digital revolution i byggsektorn

Han betonar att det pågår ett generationsskifte i byggsektorn, men unga mellanchefer som är redo att ta till sig nya, digitala rutiner.

Buildsafe startades 2015 av Viktor Broberg, Leo Sydow och Johan Brunedal, som alla lärde känna varandra på Singapore Management University. Medgrundare är även bolagets teknikchef, Deniss Karavajev samt Samuel Jaeger, som tidigare var vd i byggbranschen.

För att utveckla produkten samarbetar man med KTH, som just nu genomför en studie där de utvärderar hur Buildsafe påverkar säkerheten i byggbranschen. Även byggbranschen och många myndigheter har varit delaktiga i utvecklingen av tjänsten och i studien, enligt bolaget.

”Vi vill försäkra oss om att vi skapar en tjänst som möter marknadens behov. Våra kundcase visar redan nu att vi har en positiv påverkan på säkerhetsarbetet men studien är klar först till sommaren”, säger Leo Sydow.

Buildsafe har redan flera betalande kunder. Bland annat används tjänsten av Skanska, NCC och AMF Fastigheter i byggandet av den nya hotell- och kontorsbyggnaden Urban Escape i Stockholm.

Nu tar bolaget in 3 Mkr från statliga Almi Invest och Moor, riskkapitalbolaget med finska speljätten Rovios ”Angry Birds”-pengar i ryggen.

Läs mer: Moors Kerstin Cooley på Di Digitals lista över kvinnorna som formar tech-Sveriges framtid

”Buildsafe har på kort tid bevisat att deras tjänst tillför stort värde och löser ett viktigt problem. Potentialen är stor och teamet har verkligen imponerat på oss", säger Jenny Jansson, Investment Manager Almi Invest.

Buildsafe vill använda pengarna till att skala sin verksamhet i Sverige och Norden.

”Pengarna ska användas för marknadsföring, försäljning och för att säkra vår tekniska plattform, med support och underhållsfunktioner”, säger Leo Sydow.

Vd Viktor Broberg hoppas att Moor ska bli en viktig partner i bolagets framtida utveckling.

”Vi var tidigt ute med att prata med Moor om detta. De delade vår vision och är en stark partner som hjälpa oss med expansionen”, säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer