Hoppa till innehållet

Buildsafe tar in 3 Mkr från Moor och Almi

Startupbolaget Buildsafe tar in 3 Mkr från Moor och Almi Invest. Bolagets molntjänst förenklar kommunikationen kring säkerhetsarbetet i byggbranschen.

Fyra av Buildsafes fem grundare, från vänster: Deniss Karavajev, Viktor Broberg, Leo Sydow och Johan Brunedal.
Fyra av Buildsafes fem grundare, från vänster: Deniss Karavajev, Viktor Broberg, Leo Sydow och Johan Brunedal.Foto: Buildsafe

Härom veckan kunde Di Digital rapportera att byggsektorn har halkat efter många andra branscher i sin digitala utveckling. Det gäller inte minst logistiken ute på byggarbetsplatserna där många processer krockar med varandra.

Börsbolaget BIMobject vill lösa en del av problemet med sin virtuella legolåda för byggvaror. Startupbolaget Buildsafe hoppas använda ny teknik för att lösa ett annat problem.

”Buildsafe är en molntjänst som effektiviserar och förenklar säkerhetsarbetet i byggprojekt. I grunden handlar det om att minska ledtiden från det att risker upptäcks till de att de åtgärdas”, säger Leo Sydow, marknadschef på Buildsafe.

Vi var tidigt ute med att prata med Moor om detta.

Han beskriver hur många byggbolag använder papper och penna när de är ute på sina skyddsronder och antecknar briser. Informationen måste sedan skrivas in i en dator och kan först då skickas vidare till alla de andra företagen som är verksamma på en viss byggarbetsplats.

”Projektutförandet är fortfarande mycket analogt. Samtidigt har man ett högt tempo, många inblandade parter och utmaningar med säkerheten. Byggbranschen behöver en digital lösning”, säger Viktor Broberg, vd för Buildsafe.

Läs mer: BIMobjects vd spår digital revolution i byggsektorn

Han betonar att det pågår ett generationsskifte i byggsektorn, men unga mellanchefer som är redo att ta till sig nya, digitala rutiner.

Buildsafe startades 2015 av Viktor Broberg, Leo Sydow och Johan Brunedal, som alla lärde känna varandra på Singapore Management University. Medgrundare är även bolagets teknikchef, Deniss Karavajev samt Samuel Jaeger, som tidigare var vd i byggbranschen.

För att utveckla produkten samarbetar man med KTH, som just nu genomför en studie där de utvärderar hur Buildsafe påverkar säkerheten i byggbranschen. Även byggbranschen och många myndigheter har varit delaktiga i utvecklingen av tjänsten och i studien, enligt bolaget.

”Vi vill försäkra oss om att vi skapar en tjänst som möter marknadens behov. Våra kundcase visar redan nu att vi har en positiv påverkan på säkerhetsarbetet men studien är klar först till sommaren”, säger Leo Sydow.

Buildsafe har redan flera betalande kunder. Bland annat används tjänsten av Skanska, NCC och AMF Fastigheter i byggandet av den nya hotell- och kontorsbyggnaden Urban Escape i Stockholm.

Nu tar bolaget in 3 Mkr från statliga Almi Invest och Moor, riskkapitalbolaget med finska speljätten Rovios ”Angry Birds”-pengar i ryggen.

Läs mer: Moors Kerstin Cooley på Di Digitals lista över kvinnorna som formar tech-Sveriges framtid

”Buildsafe har på kort tid bevisat att deras tjänst tillför stort värde och löser ett viktigt problem. Potentialen är stor och teamet har verkligen imponerat på oss", säger Jenny Jansson, Investment Manager Almi Invest.

Buildsafe vill använda pengarna till att skala sin verksamhet i Sverige och Norden.

”Pengarna ska användas för marknadsföring, försäljning och för att säkra vår tekniska plattform, med support och underhållsfunktioner”, säger Leo Sydow.

Vd Viktor Broberg hoppas att Moor ska bli en viktig partner i bolagets framtida utveckling.

”Vi var tidigt ute med att prata med Moor om detta. De delade vår vision och är en stark partner som hjälpa oss med expansionen”, säger han.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera