Annons

Bygger virtuella kontor för distansarbetare – lockar kända affärsänglar

Teemycos grundare Charlotte Ekelund och Oleg Danylenko.
Teemycos grundare Charlotte Ekelund och Oleg Danylenko.
Vi distansarbetar som aldrig förr på grund den pågående pandemin. För att underlätta detta bygger Teemyco virtuella kontor, vilket nu har lockat en rad affärsänglar. ”Ta en kaffe i köket ihop eller signalera om du inte vill bli störd och fokusera”, säger vd:n Charlotte Ekelund.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt en undersökning från kontorsjätten International Workplace group, där över 18000 svarande från 96 länder deltog, arbetar 70 procent på distans minst en dag per vecka.

En utmaning som många bolag talar om vid distansarbetet är saknaden av spontana möten, social samvaro och kreativ problemlösning.

Teemyco betatestar nu onlinekontor för en utvald skara bolag på fem kontinenter, bland annat Appjobs, University of Tokyo och Kognity. I plattformen kan kolleger till exempel träffas i ”vid kaffet”, olika rum, spontant ta kontakt eller signalera att en är upptagen. På väntelistan står nu drygt 16 000 kunder.

”Vi omdefinierar och utvidgar den virtuella mötesplatsen, får användaren att känna sig mindre isolerad i det virtuella kontoret som är designat för spontan video- och walkie-talkie-interaktioner kollegor emellan”, meddelar vd:n och medgrundaren Charlotte Ekelund.

Bolaget har nu tagit in investeringar på 8,5 miljoner kronor. Med på tåget är Luminar Ventures, Antler och rekryteringsföretaget Gazella. Rundan har även lockat ett antal namnkunninga affärsänglar.

”Framtidens arbetsplats kommer innebära många olika fysiska platser så behovet av ett onlinekontor är stort. Detta bekräftas även av den höga efterfrågan som Teemycos produkt har redan nu”, säger Linda Höglund, partner på Luminar Ventures i ett uttalande.

På listan med affärsänglar återfinns Appjobs vd Alok Alström, Åsa Riisberg, partner på EQT, Max Heger, finanschef på Izettle, Karin Bjerde, investerare och tidigare chef på Kognity, och Truecallers kommunikationschef Kim Fai Kok.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer