Annons

KLART: Bygghemma bekräftar börsintroduktion i mars

Bygghemmas koncernchef Mikael Olander.
Bygghemmas koncernchef Mikael Olander.
E-handelsbolaget Bygghemma kommer att noteras på Nasdaq Stockholm i slutet av mars med ett börsvärde på runt 5 miljarder kronor. Finansmannen Sven Hagströmers Creades är en av ankarinvesterarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital kunde nyligen avslöja att e-handelsföretaget Bygghemma planerade en börsnotering under våren. Nu bekräftar bolaget planerna i ett pressmeddelande.

Det slutgiltiga priset per aktie förväntas fastställas inom intervallet 45 – 50 kronor, vilket ger Bygghemma ett börsvärde på runt 5 miljarder kronor.

"Bygghemma Group har byggt upp en stark position som den största onlinebaserade återförsäljaren av hemförbättringsprodukter i Norden. De senaste åren har vi vuxit betydligt och med bibehållen lönsamhet. Detta har varit möjligt tack vare att vi var först på marknaden, skalbara affärsmodell och vinnande företagskultur", säger Bygghemmas koncernchef Mikael Olander.

Bygghemma ägs sedan 2016 av det norska riskkapitalbolaget FSN Capital, som köpte bolaget i slutet av 2016 av investmentbolaget Nordstjernan. Samma aktör har tidigare noterat Troax och Instalco på börsen.

Erbjudandet omfattar cirka 29,3-30,0 miljoner stamaktier, varav cirka 7,0-7,8 miljoner nya aktier kommer att emitteras. Återstående cirka 22,2-22,3 miljoner aktier är befintliga aktier som erbjuds av FSN Capital Shareholders.

Läs mer: Experter spår fusionsvåg bland svenska nätbutiker  

Huvudägarna har förbehållit sig rätten att utöka erbjudandet med motsvarande högst fem procent av det totala antalet aktier i bolaget.

Två cornerstone-investerare har åtagit sig att förvärva aktier för upp till 250 miljoner kronor. De är Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) och investeringsbolaget Creades.

Första handelsdag förväntas bli den 27 mars 2018.

Direkt/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies